Müller Péter: "Ez a jó szenvedés, de vigyázz: van rossz szenvedés is!"

Forrás: Shutterstock -
szenvedés szorongás Müller Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni.Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 477. rész.

Csakis a szenvedés érlelő ereje szabadíthatja ki a még élő szívedet az önzés romjai alól. Ez a jó szenvedés. De vigyázz: van rossz szenvedés is!

"Csakis a szenvedés érlelő ereje szabadíthatja ki a még élő szívedet az önzés romjai alól." Forrás: Shutterstock

A rossz szenvedés az, aminek utólag nem látod értelmét. Ami egyszerűen csak tönkretesz. Lelkileg megnyomorít. Nem emel, csak letaszít. Amíg nem érted, miért kaptad ezt, addig csak félsz, szorongsz, s még inkább nem látod át sorsod szépségét. Ha eddig vak voltál, még vakabb leszel. Gorkij színdarabjában van egy végtelenül bölcs, és jó ember. Annyira jó, hogy szeretete, mint a nap fénye beteríti a szerencsétlen, nyomorult emberek éjjeli menedékhelyét. Nem értik. Valaki megkérdi: „Bácsikám, miért lettél te ilyen jó?" S az öreg ezt válaszolja: „Azért, mert sokat vertek."
Ez a jó szenvedés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.