Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

Ha visszanézel az életedbe, látod, hogy leginkább egy filmsorozatra hasonlít, ahol minden epizódban egy teljesen új küzdelembe, sorsörvénybe kerültél, amelyben te is egy kicsit más ember lettél. Fogadd el, hogy szüntelen drámákban, átváltozásban élsz.

Nincs beteljesült szerelem és végső boldogságForrás: Shutterstock

„Az élet célja: a küzdés maga" – mondja Madách az Ember tragédiája végén. Ezért nincs „beteljesült szerelem", és „végső boldogság", csak egy pillanatnyi, szép pihenőidő egy újabb, küzdelmes időszak előtt. Ezek a kifejezések hollywoodi fogalmak. Régi fényképeiden nem is hasonlítsz a maira, és csak kevés embert hozol át múltadból a jelenbe. Minél távolabb nézel vissza a teleregényedbe, annál inkább látod. Néha nem is hiszed, hogy az a régi te voltál egykor, és nem tudod, hová tűnt az a Valaki, aki valaha sorsod főszereplője volt.