"Playbackkel felütni egy énekversenyt nem túl elegáns gesztus, pedig Majka ilyenformán nyitotta meg a Rising Star első élő adását..." Katz Dávid, a Life.hu celebszomorító riportere már nem csak a kamerával a kezében mondja ki, amit éppen gondol. Most épp a Rising Starra kapcsolt.

Ha már itt tartunk. Az első öt percben a képernyő jobb felső sarkából hiányzott az ÉLŐ felirat. Nem tudom, miért történhetett így, hiszen ha más nem is, de a sorozatosan akadozó hang biztosított minket a jelenetek elevenségéről.

Ami viszont az első pillanattól kezdve jó érzést szült bennem az az, hogy végre összeszedett embereket láthattam egy műsorban. Nincs megfejthetetlen Szikora, nincs a műsorvezetésre alkalmatlan exszappanopera sztár. Mindenki érhetően fogalmaz és beszél. Talán egyedül Mező Misi az, aki néha belegabalyodik a mondandójába, amit indokolatlan ragcserékkel próbál kozmetikázni.

Forrás: Istvan Ruff

Kero szép lassan beékelődik a kereskedelmi televízió trendi környezetébe, de még sajnos nem tudok anélkül ránézni, hogy ne vizionáljam magam elé, ahogy precízen próbálja igazgatni a tokáját körbevevő – egyben kiemelő - arcszőrzetét. Ezt a karaktert mintha már '60-as években láthattuk volna főgonoszként a Bond-filmekben.

Eddig akkor nyúltunk a telefonunkhoz, ha valakinek a sikerét szerettük volna ezzel a gesztussal megalapozni, most már akkor is nyomogathatunk, bocsánat, húzogathatunk, ha egy versenyző bukását akarjuk. Letöltöttem a Rising Star telefonos alkalmazását és szavaztam is, nagyon vártam, hogy feltűnjön az arcom a műsorban, de egyszer sem sikerült. Kár, pedig biztos vagyok benne, hogy sokan szavaznak ezért a lehetőségért.

A versenyzők telefonképernyős megjelenése egyébként rém röhejes, egytől egyig olyanok, mintha a kártyajóslás emblematikus kuruzslói tekintenének ránk.

Az élő zene jelenléte kettős érzéseket szül: hiszen az X-Faktorban profin keverve hallhatjuk a háttérzenét, viszont a Rising Star néha a Szerencseszombat hangulatát idézi fel bennem.

Forrás: Istvan Ruff

És még valami: az Ördög-Majka páros a TV2 idei legjobb döntése. Majka jól improvizál és még a súgógép olvasása sem érhető tetten nála. Nóra pedig abszolút többet mutat meg a tehetségéből, mint az utolsó RTL-es munkáiban. Majka azért megpróbálhatna egy kicsit kevesebbet "egyemmegaszívemezni".