Lázár Chef receptjei macaron Macaron Nap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kérdés, hogy a francia gasztronómiai szakemberek tudnak valamit, hiszen pár éve a világörökség része lett a francia gasztronómia, március 20-án pedig több országban is ünneplik a franciák legismertebb desszertjét: a macaront.

Miközben a macaronokat francia desszertként tartjuk számon, valójában Olaszországban, Velence környékén készítették először, a 14-15. században. A finomság fejlesztése és elterjedése viszont vitathatatlanul a francia cukrászoknak precíz, aprólékos és kitartó munkájának köszönhető. A fantasztikus íz és káprázatos színvariáció kidolgozása mellett a francia cukrászok arra is komoly figyelmet fordítottak, hogy az egyik legnehezebben elkészíthető desszert hírét keltsék.

Forrás: Lázár Chef

A macaron tojásfehérje, porcukor, kristálycukor, mandulaliszt felhasználásával készül. A két korongot általában csokoládé krémmel vagy savanykás lekvárral ragasztják össze. A lehetőségek száma végtelen, így tényleg csak a készítők kreativitásán múlik az, hogy mit hoznak ki belőle. Készítésének trükkje az, hogy ne legyen száraz, ne legyen túl édes, és a külső kérge finoman roppanjon.

Az otthoni ételkészítés és kísérletezés egyre népszerűbbé válásával a macaron készítését övező mítoszok egyre inkább kezdenek szertefoszlani, ugyanis a kihívásokra nyitott gasztro bloggerek „csakazértis” megcsinálták. A tapasztalatok pedig egyre inkább azt mutatják, hogy az otthoni macaron készítés nem lehetetlen küldetés, de gyakorlat, precizitás és türelem azért mindenképpen szükséges hozzá, akár csak cukorhőmérő, mérleg, habzsák, a krémhez pedig kiváló minőségű belga csokoládé vagy gyümölcspüré…

Mennyei egytálétel: Cézár-saláta kuszkusszal és parmezánnalhttp://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140315-lazar-chef-sztarszakacs-a-cezarsalata-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoPikáns páros az asztalon:gombás-tejfölös káposztaleves http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140314-lazar-chef-sztarszakacs-a-gombas-tejfolos-kaposztaleves-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár ChefOrigoGyorsan valami finomat? Készíts zöldséges-tojásos sonkarizottót!http://www.life.hu/sztarszerzok/lazar-chef/20140308-lazar-chef-sztarszakacs-a-zoldseges-tojasos-sonkarizotto-receptjet-mutatja-be.htmlUgye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.Lázár Chef

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.