Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n.

Klasszikus, látványos és könnyű elkészíteni - ezzel a finomsággal kényeztesd a családodat!

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

szilva, ízlés szerinti mennyiségben
2 egész tojás
25 dkg cukor
25 dkg liszt
1,5 dl tejföl
10 dkg vaj
0,5 csomag sütőpor
vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
10 dkg porcukor a szóráshoz

Elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés:

A hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a tojást, a vajat, a tejfölt és a sütőport összekeverjük, kivajazott, zsemlemorzsás tepsibe öntjük, majd tetejére félbevágott, kimagozott szilvát szórunk. 180 fokos sütőben, körülbelül 30 percig sütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Extra tipp:
A pite elkészítéséhez más gyümölcsöket is használhatunk, így például meggyet, szőlőt, szedret - frisset, fagyasztottat vagy befőttet.