Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Hozzávalók 4 személyre:

6 darab kápiapaprika
0,5 dl olívaolaj
1 mokkáskanál törött bors
1 teáskanál só
barnakenyér a pirítóshoz
salátalevelek a díszítéshez

Elkészítési idő: 30 perc

Forrás: Lázár Chef

 

Elkészítés:

A kápiapaprikákat grillrácson vagy sütőben grillfokozaton minden oldalról feketére - igen, feketére (!) - grillezzük. Itt pont az a cél, hogy szénné égjen a paprika külső, nehezen emészthető héja, mert így könnyű lesz majd eltávolítani. Miután fekete lett minden oldalról, 10 percre félrerakjuk, hogy ne legyen túl forró, majd egy vastagabb műanyag zacskóba vagy szatyorba tesszük, és eltekerjük a zacskó végét, hogy ne tudjon bemenni a levegő. 10 percre így hagyjuk. Ezután kibontjuk, és a megráncosodott, sült héjat folyó víz alatt kézzel lehúzzuk. A csuma és a magok nélkül mixerbe tesszük, a többi hozzávalóval (olívaolajjal, törött borssal, sóval) együtt összepürésítjük, majd pirítósra kenve tálaljuk.

Extra tipp:
Tuningolhatjuk még friss koriander- és petrezselyemlevelekkel, zúzott fokhagymával és chilivel is.