Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés gasztrotúrává váljon a Life.hu-n.

Forrás: Lázár Chef

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg bőrös malackaraj
2 dl víz
3 dl rostos narancslé
2 darab narancs
fél narancs leve
4 evőkanál cukor
5 darab szegfűszeg
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
fél evőkanál só

a tálaláshoz:

burgonyapüré
csípős szósz

Elkészítési idő: 70 perc

Elkészítés:

A bőrős malackarajt a bőrös oldaláról keresztben és hosszában beirdaljuk, majd sóval, borssal bedörzsöljük, ezután sütőtepsire helyezzük, és 180 fokon 15 percig sütjük. Az elősütést követően a hús bőrös felébe beleszúrjuk a szegfűszegeket, lelocsoljuk 3 dl narancslével és 1 dl vízzel, majd 180 fokon, letakarva, még 35 percig sütjük. Közben meghámozzuk a narancsokat. A narancsok héját a fehér rész nélkül vékony metéltre vágjuk, a cukorral és 1 dl vízzel szirupot főzünk belőle. Hozzácsavarjuk a fél narancs levét, és újból kiforraljuk. Amikor a hús megsült, a narancsos szirupot ráöntjük, s így hagyjuk pihenni legalább 10 percre. A húst felszeletelve, burgonyapürével tálaljuk, mártásként valamilyen csípős szószt adunk mellé.

Extra tipp
A malac húsa még ízletesebb lesz, ha a fűszerekkel bedörzsölve legalább 1 napot áll a hűtőben felhasználás előtt.