Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék.

"Addig rágja az egér a falat, de addig - míg áteszi magát a macskához."

Ezt nem én mondtam, hanem Mikszáth Kálmán, de annyiszor eszembe jutott, hogy én is mondhattam volna. A gondolatnak nincs tulajdonosa. Jó, ha akarsz valamit, de ha túlságosan szeretnéd, már baj. "Legyen meg a te akaratod" - mondja az imádság. S ebben nagy lélektani bölcsesség van - ez a mágia titka is.

Vágyódom valamire, elképzelem, nagyon akarom - s aztán elengedem az egészet. Nem is gondolok rá, s amikor nem teljesül, nem leszek türelmetlen. Hagyom, hogy csendben érjen. Egy napig? Egy hétig? Egy hónapig? Netán egy évig? Még tovább? Mindegy. A jó várakozás titka a türelem, a türelem titka pedig, hogy addig is jól érzem magam, amíg nem történik semmi. A múló idő nem elviselhetetlen: élvezem így is. A beteljesedés néha olyan sokáig késlekedik, hogy meg is feledkezem róla.

S most jól figyelj! A dolog akkor szokott megtörténni, amikor nem számítok rá, amikor már nem is kell annyira. Egyszer csak hozza a sors, és leteszi eléd.

- Mi ez? - kérded.
- Amit kértél - feleli a Sors. - Elfeledkeztél róla? Itt van.

A mágia első fázisában mozgósítanod kell a képzeleted, a vágyad, az akaratod minden erejét. A második fázisban el kell engedni az egészet.

Ez a mondás azonban arról szól, amikor valaki képtelen az elengedésre, és "túlakarja" magát. Mint a pitbull, vicsorogva ragaszkodik ahhoz, amije van, vagy mint az egér, aki rögeszmésen csak rág és rág, mert kell neki mindenáron. Végül megkapja: a macskát. Néha bele kell nyugodni, hogy valami nem a miénk, és azt nem szabad forszírozni sem párkapcsolatban, sem gyermekáldásban, sem sikerben, sem karrierben, s főleg nem a hatalomban.

Vizsgáld meg, meddig akarsz még valamit, és mikor van az, hogy "túlakarsz" már. Ha ez van, állj le! Mert ott a macska!Forrás: [origo]Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!Heti útravaló Müller Pétertől - 82. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130715-muller-peter-heti-utravalo-82-resz.html Heti útravaló Müller Pétertől - 81. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130708-muller-peter-heti-utravalo-81-resz.html Heti útravaló Müller Pétertől - 80. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130701-muller-peter-heti-utravalo-80-resz.html Heti útravaló Müller Pétertől - 79. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130624-muller-peter-heti-utravalo-79-resz.html Heti útravaló Müller Pétertől - 78. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130617-mullet-peter-heti-utravalo-78-resz.html