sztárszerzők párkapcsolat válás Müller Péter szeretet szerelem szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad.

Olvasd el, és hagyd magadban megérni. A népmesékben a szülők csak néhány pogácsával és egy-két gondolattal bocsátják útra gyermekeiket. Azokkal a gondolatokkal, melyekről tudják, hogy fontosak, és csakis az övék.

"Szeretni azt jelenti, hogy fölfelé nézünk egymásban. Ha ez nincs, tudd, hogy már nem szeretsz, vagy nem szeretnek."

A szeretet azt jelenti, hogy fölfelé nézünk egymásban. Ha ez nincs, tudd, hogy nem szeretnek. Bármi lehet két ember között: összeveszhetnek, szakíthatnak, megbánthatják egymást. Néha a megcsalás is előfordulhat. Egy nem fér bele: ha nem fölfelé néznek rád, hanem közönyösek, vagy lefelé tekintenek.

A szeretet ugyanis hatalmas felhajtóerő. Emel, s túllép minden ellenerőn. Megbocsát, kiegyezik, és nem enged el. Nem akar elmenni. Láthatatlan karokkal ölel - akkor is, ha a lelketek másik, alacsonyabb szintjén éppen összevesztek, vagy megbántjátok és ellökitek egymást.

Amíg szeret valaki, többnek lát, mint amilyen vagy. Szebbnek, okosabbnak, kedvesebbnek, kívánatosabbnak. Fölfelé néz rád. Nagyobb értéknek vél, mint amilyen vagy. Azért sem akar elengedni, és te is így vagy vele. Ha ez a "fölnézek benned" megszűnik - vége a szeretetnek. Onnan kezdődik a közöny, az idegenség. Ilyenkor már nincs oldószere az indulatoknak. Megszűnt köztetek az, ami összetartott. Sőt, így is mondatnám: ami miatt érdemes volt együtt maradni. Ilyenkor már nem húz a mágnes. Jobb különválni.

Ha nincs szeretet, menj tovább. Nem vesztesz semmit. Sőt, néha nyersz: önmagadat.

Tippünk: Itt is barátkozhatsz Müller Péterrel!


Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!



Heti útravaló Müller Pétertől - 91. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130916-muller-peter-heti-utravalo-91-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 90. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130909-muller-peter-heti-utravalo-90-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 89. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130902-muller-peter-heti-utravalo-89-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 88. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130826-muller-peter-heti-utravalo-88-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 87. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130814-muller-peter-heti-utravalo-87-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 86. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130812-muller-peter-heti-utravalo-86-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 85. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130721-muller-peter-heti-utravalo-85-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 84. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130721-muller-peter-heti-utravalo-84-resz.htmlHeti útravaló Müller Pétertől - 83. részhttp://www.life.hu/sztarszerzok/20130720-muller-peter-heti-utravalo-83-resz.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.