Mindenkinek mást jelent a szerelem

Forrás: Thinkstock -
szavak Müller Péter szerelem jelentés heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 121. rész.

A szavakkal az a baj, hogy mindenkinek mást jelentenek. Ha azt mondom: szerelem, egy egészen más film indul a lelkedben, mint az enyémben.

És ráadásul ezt nem is tudjuk. Se te, sem én. Azt hisszük, ugyanarról beszélünk, pedig dehogy. Lehet, hogy neked halálos örvényt jelent, nekem boldog lebegést; neked egy felejthetetlen arcot vagy szemet, nekem egy kívánatos testet. Valami közös van az élményben, de nagyon kevés. Más-más szinten éljük meg ugyanazt az élményt. És mást is jelent számunkra.

Forrás: Thinkstock

Ezért nincs értelme a vitáknak. Mert csak a szavakon vitázunk és észre sem vesszük, hogy nem is értjük egymást. Csakis az a tiéd, amit megéltél - akár a valóságban, akár a képzeletedben. Ezzel én is így vagyok. Talán azzal a különbséggel, hogy én író is vagyok, s ez olyan képességet vagy adottságot jelent, hogy ki tudok mondani olyasmit, amit sem én, sem te nem éltünk még meg. Csak a lelkünk legmélyén van, fölfedezetlenül.

Ott már hasonlítunk. És egy nyelvet is beszélünk. Az általános élettapasztalatok szintjén nem! De ne felejtsd el, hogy minden szint élménye érvényes. Ahogy a fény sokféle színné törhet, úgy a szónak is ezerféle jelentése van. Ismertem olyat, aki a kutyájába volt szerelmes. Olyat is, aki önmagába. És olyat is, aki az Istenbe. Azt már meg sem mertem kérdezni, ki az ő Istene, mert lehet, hogy nem is hasonlít az enyémre. Még akkor sem, ha egy a vallásunk. Vita helyett inkább tanuld meg érteni és tisztelni más ember valóságát.

Jövőtlen ember nemigen tudja élvezni a jelenéthttp://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20140407-muller-peter-heti-utravalojaban-arrol-beszel-a-jovotlen-ember-nem-igen-tudja-elvezni-a-jelenet.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 120. rész.Müller PéterOrigoLevél az olvasónak: Teremtő - Létrehozó, férfi és nőhttp://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20140330-muller-peter-heti-utravalojaban-a-teremto-es-a-letrehozo-kulonbsegerol-ir-egy-olvasoi-kerdesre.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 119. rész.Müller PéterOrigoA férfi elfelejti, mit szeretett valakiben - a nő soha!http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20140317-muller-peter-heti-utravalojaban-az-erzelmi-emlekezetrol-ir.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 117. rész.Müller Péter--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.