Müller Péter: "Áraszd a szeretet melegét, s legalább te melegben leszel!"

Forrás: Thinkstock -
aszimmetria Müller Péter szeretet szerelem heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 126. rész.

Ha szeretnéd, hogy szeressenek, válj szeretővé.

Vigyázz! Ennek a mondatnak csak a második része igaz. Az egész nem! Pedig ez egy ősi, időtlen tanács és régi általános tévhit.

Én is sokáig hittem benne, de nem igazolták az élettapasztalataim. Attól senki sem fog téged szeretni, mert te szeretsz. Jézust szinte senki sem szerette, igazán. A szeretetet nem lehet szeretettel megvenni. Sajnos. Nem lehet senkit rávenni arra, hogy szeressen. Ez mindenkinek a legbelsőbb vonzalma? ...érzése? ...szenvedélye? ...bölcsessége? Nem tudom, mi a jó szó, de a lényeg az, hogy ez mindig a másikból indul - ha indul! ,- és nem reakció a te szeretetedre. Nincs viszontszeretés.

Forrás: Thinkstock

Még akik szeretik egymást, ők sem mindig egyformán éreznek. Van, aki jobban, intenzívebben szeret. Ez így van a párkapcsolatokban, de így van a szerelemben is. A szeretet kétfülű kosár, és az egyikünk jobban cipeli a terheket, mint a másik. Ezért a fenti mondat úgy hangzik helyesen:

"Válj szeretővé akkor is, ha nem szeretnek." És áraszd magad körül a szeretetet. A szeretet melegét. Akkor is, ha nem jár arra senki. Legalább te melegben vagy, ebben a jéghideg, közönyös világban. Akkor is, ha ez a meleg csak belőled sugárzik. Talán odajönnek köréd.

A szív hangjára hallgatni nem veszélytelenhttp://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20140505-muller-peter-heti-utravaloja-arrol-hogy-a-szived-megsugja-az-igazat.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 124. rész.Müller Péter--Röhögni fenséges dolog - nevess sokat és megistenülsz!http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20140428-muller-peter-heti-utravaloja-a-nevetes-fensegessegerol-szol.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 123. rész.Müller Péter--Ha velem jössz, veled megyekhttp://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20140421-muller-peter-heti-utravaloja-a-szerelem-olyan-mint-a-tanc.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Müller Péter minden héten ilyen "lelki útravalót" ad. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 122. rész.Müller Péter--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.