Müller Péter: "Láttam már csillogni az örök szerelem fényét"

Forrás: Thinkstock -
öregember Nagy Ő Müller Péter örök szerelem heti útravaló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 150. rész.

Szerelemi házasságok legnagyobb kérdése, hogy tudtok-e műfajt váltani. Tudjátok-e egymást nem szerelemmel, hanem szeretettel is szeretni.

Nem könnyű! Mert csak őt akarod! Senki mást, csak őt! És őt is hogyan? Fiatalon? Szépen? Sugárzón? Vagy látod már benne az öreget, a beteget, az embert, aki talán már nem kívánatos? És látod-e magadat, évek múlása után, akit már nehéz szerelemmel szeretni?

Forrás: Thinkstock

Bizony, ezek nagy kérdések. Nem az érzelem váltása a kérdés, hanem az, hogy amikor szerelmes vagy, mennyire mélyen látsz a másikban. Mennyire pillantod meg Ő AZ!-t - aki nem változik. Mert benne lesz mindig. Amíg él, benne lesz. És ha őt látod, nem is kell váltanod.

Sok öreg párban látom még csillogni az örök szerelem fényét. Kivillan a megszokás, az elfáradás, a sorsközösség hétköznapi homályából. Még mindig fogja a kezét. Még mindig rá tud pillantani úgy, mint szerelmes. Messziről néz már ez a tekintet - de ugyanaz.

Kevés ember élményét írtam le. De leírtam - mert van ilyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.