Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 156. rész.

Az "együtt" boldogságát nem tudod átélni, ha a sajátodról lemondasz.

Ez a mondat elsősorban a szeretkezésre vonatkozik, de van egy magasabb jelentése is. A lassan összeomló férfiuralomban az, hogy a nőt is el kell juttatni az örömhöz, a férfiak számára viszonylag új feladat. Vannak még olyan árulkodó helyek a világon, ahol ma is megcsonkítják a nőket, hogy ez a kérdés fel se merüljön. Néha elgondolkozom: vajon mit tudnánk mi, férfiak, az életről, ha soha a kéjt nem éltük volna át? Márpedig a nők így élték le az életüket valaha. És ma is rossz még a statisztikai arány.

Forrás: Thinkstock

Nekünk csak akkor lehet jó, és neked is - ha nekem is jó. De ez a mondat lelki síkon így is hangzik: "Nem szerethetlek igazán, ha magamat nem szeretem!"

Semmi sem működik kifelé, ha befelé nem működik. Azt sugárzod magadból, amit a lelkedben, önmagadban átélsz. Ami benned történik, az árad belőled. Akiben öröm él, abból öröm árad. Derű. Akiből örömtelenség, abból rosszkedv, hideg és szegénység. És amit adsz, azt kapsz. És sohasem fordítva. A magaddal való jó viszony megteremtése nem önzés, hanem a lelked igazi, isteni állapotának a megélése.