Müller Péter: "Hatalmas önbecsapás"

Forrás: Thinkstock -
lélek szakadék tanács Müller Péter szomorúság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat - és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló - 168. rész.

Jó tanácsot kapni és elfogadni: könnyű. De megvalósítani szinte lehetetlen.

A szakadék rendszerint nem ott van, hogy nem tudod, mi lenne számodra a jó, hanem ott, ahol tudod, de képtelen vagy megvalósítani. „Szeresd felebarátodat!” – mégsem szereted. „Boldogok a szelídek!” – mégsem vagy szelíd. „Teremts békét a szívedben!” – mégis örökösen háborogsz. Vagy itt van ez is: „Ne félj!” – és mégis örökké félsz és szorongsz. A baj a megvalósításnál van. A „hogyan”-ra nem igen van jó tanács.

Forrás: Thinkstock

Tanulj meg fiacskám komédiázni!” – mondja a nóta. De tessék mondani: hogyan tanuljak meg komédiázni, ha fáj a testem, a lelkem, s főleg, ha semmi kedvem hozzá, mert végtelenül szomorú vagyok? „Ne légy szomorú!”… De hogyan ne legyek szomorú?! Elolvashatod és megtanulhatod a világ legjobb szakácskönyveit. De ha nem tudsz főzni, ehetetlen ételt fogsz csinálni. Már a hagymavágásnál is gondod lesz. Ezért van az, hogy a világ legszebb, legnemesebb, legigazibb és legszentebb gondolatai mind a könyvekben vannak. Körülnézel az életünkben: mintha meg sem írták volna őket. És ez még nem is olyan nagy baj. A nagy baj az, ha azt hiszed: jó vagy, igaz vagy, szent vagy, s azt is éled, amit a fejedben már tudsz, és helyesnek vélsz. Hatalmas önbecsapás, s természetesen mások becsapása is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.