Müller Péter: "Érett női lélek ezt meg tudja tenni"

Forrás: Dreamstime -
család Müller Péter szeretet elengedés gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 224. rész. 
Forrás: Dreamstime

A gyerek kétpólusú világból születik, és abban is szeretne élni. Nem is létezne, ha már a sejti szinten megjelenő kettős vágy, a férfi adása és a nő befogadása ne fonódott volna eggyé. A tibetiek azt mondják: a lélek látja a szülei szeretkezését, és ez az örvény vonzza bele az életbe. Később is így akarja látni a szüleit: egybeöltve, egybeszeretve egymást. Ez számára a természetes és a biztonságos.

A gyermeknevelés alapja a szülők szerelme: két gyújtópont vonzalma, amelyek körül keringeni tud.

Ha ez a vonzalom valamiért elpattan, a jó anya hamar begyógyítja a sebét, és beáll a hiányzó férfi helyére. Kettős szerepet játszik, és pótolja az apa szerepét. Érett női lélek ezt meg tudja tenni. Szeretetet ad akkor is, ha őt nem szeretik. Nagyanyám és anyám is ilyen „kerek egész” nő volt. Engedő is, szigorú is, lágy is, kemény is. És vigyáztak arra, nehogy „túlszeressenek”. Utólag látom, ez mekkora művészet volt, főleg anyám részéről, mivel rajtam kívül nem volt senkije. Csak én – és végül engem is el tudott engedni. Egy nő, ha jól éli meg a magányát, több szeretetet és boldogságot tud adni, mint egy olyan, aki félbetépetten, szerencsétlenül és örökös hiányban él.

Müller Péter: "Ez nem valódi szeretet, csak tapadás, ragaszkodás, kizsákmányolás"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160301-muller-peter-az-igaz-szeretetrol-boldogsagrol-irta-heti-bolcsesseget.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 220. rész. Müller PéterThinkstockMüller Péter: "Aki önmagát legyőzte, azt nem lehet legyőzni"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160215-muller-peter-heti-bolcsessegeben-a-belso-erorol-mesel.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 218. rész. Müller Péter--A hónap témája - Müller Péter: Szerelemgyerekekhttp://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160201-muller-peter-havi-legmegosztobb-temaja-a-szerelem-a-fiatalkori-orultseg-es-a-bolcsesseg.htmlMüller Péter postaládájában számos levél landol nap mint nap, és most már a közösségi oldalakon is tömegével érkeznek hozzá a különböző kommentek legnépszerűbb írásaival kapcsolatban. A Life.hu éppen ezért új sorozatot indít: mostantól havonta olvashatók lesznek Müller Péter legmélyebb gondolatai a legmegosztóbb témákban. Müller Péter--Müller Péter: "Lelked legmélyén mindig derű van"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160201-muller-peter-az-angyali-segitsegrol-mesel.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 216. rész. Müller PéterThinkstockMüller Péter: "A csoda észrevétlenül lép az életedbe"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20160107-muller-peter-a-csoda-eszrevetlenul-lep-az-eletedbe-halalelmeny-utan-boldogsag-az-elet.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 213. rész. Müller Péter--Müller Péter: "Ha boldogtalan voltál egyedülállóként, boldogtalan leszel házastársként is"http://www.life.hu/sztarszerzok/muller-peter/20151215-muller-peter-arrol-mesel-hogy-a-boldogtalansag-es-a-boldogsag-is-belolunk-fakad.htmlEgy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 212. rész. Müller PéterThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.