Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 252. rész.

Ne hallgass arra, aki azt mondja neked: „a szíved ver, dolgozik, kalapál, melózik”. Nem, barátocskám! A szíved táncol! Amikor érzed, hogy „dolgozni” kezd, már haldoklik szegény. 

Forrás: Dreamstime

A szív szeret verni. Ahogy a nap szeret sütni, és egy anya szeret szülni, és még egy földön araszoló csiga is szeret élni. Szíved másfél millió hordónyi vért pumpál egy életen át, és egy nap annyi energiát termel, amellyel egy kamiont lehetne hajtani 32 kilométeren át. És mégis szereti csinálni! Te is szeress, úgy, mint ő. Akkor is, ha mások éppen nem szeretnek! Nehéz, de szeress! Szeress, ahogy a nap szeret sütni, és a szív verni! Hallgass a csodálatos kis dobosodra, aki a lét ütemét veri benned. Ne feledd, hogy az ütem mindig ott van, és a zene is, csak nem hallod. Hallgass a szívedre! Tamtam, tamtam, tamtam!