Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 311. rész.

A szeretkezés lealjasítása nemcsak a nők, hanem az élet elleni legnagyobb bűntény. 

Mert ebből lett ő is, a gyerekei is, és ebből az ölelésből leszünk mind. A forrás megmérgezése azt jelenti, hogy minden mérgezett lesz utána. A föld és a levegő is. Az ősi magyar „pogány" hitvilágban, ahol még tisztelték a nőket, s mindenkit a Boldogasszony gyermekének tartottak, azt mondták: 

Ha a lány veled szerelembe esve megadja magát, úgy térdelj elébe, mintha imádkoznál. Mert istenek teremtő műhelye az ő teste! Teremtés titkaiba vonatsz be az ő lába között.

"A szeretkezés lealjasítása nemcsak a nők, hanem az élet elleni legnagyobb bűntény"Forrás: Thinkstock

Ezt a mondatot iskolában kellene tanítani, nagyon korán. Mert ez az igazság. Hogy a „megadást" nem az erőszak előzi meg, hanem a lány „szerelembe esése". Ez az emberi élet alapja. És ezt még az állatok is tudják. Figyeld meg a szeretkező állatokat! Milyen őszinték, nemesek és szépek! Ha toppant a kanca, nem lehet meghágni. Hozzájuk még közel van az értelem és a szépség... hol tartunk, Úristen?