Müller Péter: "Az érzelmek mindig megelőzik az értelmet!"

bölcsesség Müller Péter szeretet szerelem gyűlölet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 326. rész.

Sajnos így működünk. Ez van minden vallásgyűlölet, politikai gyűlölet, embergyűlölet mögött. De ez van az emberszeretet és a szerelem mögött is. Okos érvek alapján még senkit sem szerettem meg. Hiába jóravaló ember, derék, okos, józan, kedves, figyelmes – ha nem szeretem, nem szeretem. Próbálom, de nem megy. A gyűlölet mögött pedig ott van, hogy el akarod venni az enyém. Ha elém állsz a sorban, máris gyűlöllek. Pedig jó apa vagy, kedves ember, derék férj, állatszerető, jó szándékú... Nem ismerlek. Csak megelőztél.

"Az érzelmek mindig megelőzik az értelmet!" Forrás: Shutterstock

És ha indulatom ölni tudna, már nem is élnél.

Tudást lehet szerezni szorgalommal, de az érzelmeket nevelni szinte lehetetlen.
S ezért a nagy tudás: nagyon veszélyes.
Az emberiség előbb tanulta meg a kvantumfizikát, mint a szeretetet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.