Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 341. rész.

A szívünk nemcsak nekünk ver. Ha bajban van, akit szeretsz, érzed néha, hogy a szívedbe valami tényleg belenyilall.

Sokan éreztük ezt. Ez a „Jaj!", ez a mellkasunk mögötti szúrás jelzi a szívek titkos összekötöttségét. Csak nagyon ritkán érezzük, de ez a villanásnyi élmény szülte a szívbe nyilazó Ámor jelképét. Az ember, onnan kezdve, hogy a köldökzsinór elvágásának pillanatában elszakad az anyjától: magánszíven él. De nem teljesen. Ez a magánszív is tud a másik miatt fájni. Néha annyira, hogy nem is ver tovább, valami megszakad benne, s ez a legtöbb esetben a szeretetszállal függ össze.

Ha bajban van, akit szeretsz, érzed néha, hogy a szívedbe valami tényleg belenyilallForrás: Shutterstock

Valami elszakad bennem, benne vagy közöttünk, de ez a szeretet vagy szerelem sérülése. Egyszer még láthatóvá tudjuk tenni a láthatatlan szálakat, a rejtett erőfonalakat, s akkor megpillanthatjuk a szimbólumok értelmét és az összefüggések titkos rendszerét. Ma ezt csak – jó esetben – érezzük. És ez is csodálatos!