Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 429. rész.

Azt azért tudni kell, hogy két, egész embert kívánó sorsfeladatnak megfelelni egy embernek nem lehet. Anyám az ország nagy színésze és énekesnője lehetett volna, ha nem úgy dönt, hogy az anyám marad inkább.

"Egészséges kultúrákban anyának lenni a legmagasabb rangot jelentette"Forrás: Shutterstock

Áldozat volt? Bizonyára az. De túlságosan szeretett ahhoz, hogy egy másik sorshívás miatt idegenekre bízzon, s élje a művészek szenvedélyes, egész napos testi-lelki elfoglaltságát jelentő életét. Én ezt tudom. Belém álmodta a tehetségét, és én igyekszem most mindkettőnkért helyt állni.
Egészséges kultúrákban anyának lenni a legmagasabb rangot jelentette. Ma nem. Ezért indulnak el a nők az önmegvalósítás különféle útján, mert nem kapják meg a társadalomtól azt a kivételes megbecsülését, ami régen is csak az istennőknek járt. Az ősi Boldogasszony-kultusznak ez a gyökere.