Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni.Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 465. rész.

A sors és az élet között az a különbség, hogy az élet az csak úgy zajlik veled, jól, rosszul, nem is tudod, hogy miért, de a sorsodban fölismered, hogy mindez miért van, s mi az értelme az egésznek. 

Müller Péter: A sors és az élet között az a különbség, hogy az élet az csak úgy zajlik veled, jól, rosszul, nem is tudod, hogy miért, de a sorsodban fölismered, hogy mindez miért van, s mi az értelme az egésznek.Forrás: Thinkstock

Életem ritka pillanataimban sejtettem csak meg, hogy mire megy itt a játéka, s hogy mi lesz abból, amit lelkemmel varázsolok magamra, milyen embereket vonzok magam köré, s miért éppen ezek lettek a gyerekeim. S hogy ez egészet valahogy én csinálom. Ilyenkor, mintha beleolvastam volna sorsom könyvébe, s még azt is megnéztem az utolsó oldalakon, mi lesz velem, s mi lesz a játék vége. S akkor már azt is tudtam, hogy nincsenek véletlenek, csak olyan értelemben, ahogy a bölcs magyar nyelvünk mondja: nem véltem volna, hogy ez lesz. Az okosság és a bölcsesség között az a különbség, hogy az ész csak a sötétben halad előre, de a bölcs fölülről látja is merre. És ettől lépéseit irányítani is tudja.