Meggyel töltött kókuszos csokigolyók

Forrás: Privát séf -
kókusz csoki privát séf recept golyó édesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Édességre vágysz, de nincs időd és kedved sokat pepecselni a konyhában? Akkor ezt az isteni kókuszos csokigolyót neked találták ki!

Hozzávalók:

25 g pisztácia, 2 ek. olvasztott kókuszzsír, 270 g kókuszreszelék, 50 g kakaó por, 140, g kókusztej, ½ tk. őrölt fahéj, 1 db tojás fehérje, 1 csipet só, 170 g méz, magozott meggy.

Meggyel töltött kókuszos csokigolyók Forrás: Privát séf

Hogyan kell elkészíteni?

1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Ez idő alatt egy tálban összekeverjük a reszelt kókuszt, a kakaóport, a mézet, a kókusztejet és a fahéjat.
2. A pisztáciát és az olajat szintén összekeverjük egy konyhai robotgéppel addig, amíg a pisztácia szinte krémes állagú lesz.
3. Az így kapott masszát hozzáadjuk a kókuszos összetevőkhöz.
4. Egy kézi habverővel felverjük a tojás fehérjét addig, míg habot nem kapunk belőle, majd hozzáadjuk a sót, és még tovább mixeljük 1-2 percig.
5. Óvatosan beleforgatjuk az így kapott habot a tállal teli hozzávalókhoz.
6. Kanállal vagy kézzel apró golyókat formálunk a masszából. Igény szerint magozott meggyet teszünk a belsejébe.
7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a golyókat, amit 15 percre a sütőbe teszünk. Félidőben átforgatjuk őket. Tálalás előtt 1 órán át még pihentetjük a süteményt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.