Roberto Konyhája: Fűszeres húsgolyó fehérboros mártásban, tagliatellével

Forrás: Roberto konyhája -
húsgolyó Roberto konyhája tagliatelle sütés-főzés recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez a tészta nagy kedvencemmé vált, egy jól bevált recept a vendégváráshoz. A fotózás előtti tesztfőzésen a fehérbor és a marhahús ízére koncentráltam. Amikor a hűtőben megláttam egy kósza darab rokfort sajtot, azonnal belemorzsoltam a már tejszínben cikázó húsgolyók közé. A száraz fehérbor és a rokfort sajt kombinációja teszi igazán ütőssé ezt a receptet. Mindenkinek ajánlom!

Hozzávalók:

  • 400 g sovány darált marhahús
  • 5 dkg bacon apróra vágva
  • 2 kisebb fej vöröshagyma felaprítva
  • 3 evőkanál friss petrezselyem felaprítva és egy csipet a tálaláshoz
  • 1 közepes tojás
  • 3 gerezd fokhagyma szeletelve
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 sárga húsú kaliforniai paprika
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 3 dl tejszín
  • 5 dkg rokfort sajt
Forrás: Roberto konyhája

Elkészítés:

Rakjuk tálba a húst a baconnel, a hagyma felével, a petrezselyemmel, a fokhagymával és a tojással. Sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összegyúrjuk. Formázzunk belőle 2 cm-es golyókat, amiket egy tányérra készítsünk elő.

Roberto konyháját már a Facebookon is követheted!

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és rakjuk bele a golyókat, majd folyamatosan forgatva közepes lángon, 5 percig süssük. Természetesen az első percben hagyjuk, hogy kérget kapjon a húsgolyónk, ezzel vigyázunk arra, hogy a frissen formázott golyó ne essen szét. A paprikákat vágjuk apró kockákra, és a maradék hagymával szórjuk a húsgolyókra, majd jól forgassuk át, és pirítsuk 3-4 percig. Ajánlom, inkább rázogassátok a serpenyőben a húsgolyókat, majd csak akkor kevergessétek, amikor már hozzáadtátok a fehérbort.

Forrás: Roberto konyhája

Tipp!

Darált pulykamellből is elkészítheted. A bacon szalonnától szaftos és ízletes lesz majd a húsgolyó.

Ezek után öntsük fel az 1 deci fehér borral, és forraljuk el folyamatos kevergetés mellett. Közben sózzuk, borsozzuk és felöntjük a 3 dl tejszínnel is. Amikor felforrt, belekeverjük a rokfortsajtot, és lehúzzuk a tűzről.

Bő sós és olajos vízben főzzük a tésztát készre. Tálaláskor merjük a tejszínes gombócot a tésztára.

Hírességek börtönviselt szüleihttp://www.life.hu/csalad/20160205-hiressegek-akiknek-szulei-bortonben-ultek.htmlNem minden hírességnek volt fenékig tejfel a gyermekkora, sőt! Egy-egy balhés, erőszakos szülő igencsak meg tudja keseríteni a család életét. Most olyan sztárok következnek, akiknek az édesapja anno a börtön is megjárta. CsaládAFPNyílt levél egy felnőtt fiúhoz, aki képtelen megállni a saját lábánhttp://www.life.hu/csalad/20160204-egy-elkeseredett-edesanya-nyilt-levele-felnott-fiahoz.htmlAz alábbiakban annak az elkeseredett édesanyának a levelét közöljük, akinek a felnőtt fia még harminc éves kora után is képtelen a saját lábán megállni, és boldogulni az életben. Család--A világ legsikeresebb asszonyai: Taylor Swifthttp://www.life.hu/csalad/20160202-a-vilag-legsikeresebb-noi-sorozat-taylor-swift-amerikai-enekesno.htmlMindössze 26 évesen választották a világ egyik legbefolyásosabb nőjének, de volt már az év dalszerzője is, továbbá 6 Grammyvel és 10 American Music Awards díjjal is büszkélkedhet. A világ legsikeresebb asszonyai sorozatunk következő részében Taylor Swift amerikai énekesnő életútját járjuk körbe. Család--Félelem és reszketés az iskolapadban http://www.life.hu/csalad/20160201-magyar-iskolarendszer-a-felveteli-miatt-stresszelnek-a-gyerekek.htmlCsalódott gyerekek, háborgó anyukák és hibás megoldókulcs: az idei központi középiskolai felvételik bőven okoztak fejfájást diákoknak és szüleiknek egyaránt. A megoldhatatlan feladatok körüli botrány máig nem ült el, a Life.hu szakértőjével, Majsai László pszichopedagógussal beszélgetve megpróbáltunk kicsit a mélyére ásni a történteknek, ezúttal nem a felvételi szakmaiságára, hanem a gyerekekre gyakorolt lélektani hatására összpontosítva. CsaládThinkstockHírességek, akiket családon belüli erőszakkal vádoltakhttp://www.life.hu/csalad/20160122-hiressegek-akiket-csaladon-beluli-eroszakkal-vadoltak.htmlOscar- és Emmi-díjas színészek, sikeres sportolók és csupa-csupa olyan híresség, akikről a rajongók hajlamosak csak szépet és jót gondolni. Egy világsztár élete azonban nem csak játék és mese, ők is gyarló emberek, akiknek múltjában gyakran sötét titok lappang. CsaládAFPRoberto konyhája: Isteni kókuszos cupcakehttp://www.life.hu/csalad/20160117-rostast-robert-a-life-hu-sefje-kokuszos-cupcaket-keszit.htmlA cupcake egy hagyományos amerikai édesség, amely a nevét onnan kapta, hogy valamikor még teáscsészékben mérték ki a hozzávalókat, és - a muffinformák megjelenése előtt – teáscsészékben sütötték ki ezeket a bájos finomságokat. Rostás Róbert, a Life.hu séfje ezúttal egy igen különleges receptet hozott el nektek. Család--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.