Ez a tészta nagy kedvencemmé vált, egy jól bevált recept a vendégváráshoz. A fotózás előtti tesztfőzésen a fehérbor és a marhahús ízére koncentráltam. Amikor a hűtőben megláttam egy kósza darab rokfort sajtot, azonnal belemorzsoltam a már tejszínben cikázó húsgolyók közé. A száraz fehérbor és a rokfort sajt kombinációja teszi igazán ütőssé ezt a receptet. Mindenkinek ajánlom!
Hozzávalók:
- 400 g sovány darált marhahús
- 5 dkg bacon apróra vágva
- 2 kisebb fej vöröshagyma felaprítva
- 3 evőkanál friss petrezselyem felaprítva és egy csipet a tálaláshoz
- 1 közepes tojás
- 3 gerezd fokhagyma szeletelve
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 sárga húsú kaliforniai paprika
- 1 zöld kaliforniai paprika
- 4 evőkanál olívaolaj
- 3 dl tejszín
- 5 dkg rokfort sajt

Elkészítés:
Rakjuk tálba a húst a baconnel, a hagyma felével, a petrezselyemmel, a fokhagymával és a tojással. Sózzuk és borsozzuk, majd alaposan összegyúrjuk. Formázzunk belőle 2 cm-es golyókat, amiket egy tányérra készítsünk elő.
Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és rakjuk bele a golyókat, majd folyamatosan forgatva közepes lángon, 5 percig süssük. Természetesen az első percben hagyjuk, hogy kérget kapjon a húsgolyónk, ezzel vigyázunk arra, hogy a frissen formázott golyó ne essen szét. A paprikákat vágjuk apró kockákra, és a maradék hagymával szórjuk a húsgolyókra, majd jól forgassuk át, és pirítsuk 3-4 percig. Ajánlom, inkább rázogassátok a serpenyőben a húsgolyókat, majd csak akkor kevergessétek, amikor már hozzáadtátok a fehérbort.

Ezek után öntsük fel az 1 deci fehér borral, és forraljuk el folyamatos kevergetés mellett. Közben sózzuk, borsozzuk és felöntjük a 3 dl tejszínnel is. Amikor felforrt, belekeverjük a rokfortsajtot, és lehúzzuk a tűzről.
Bő sós és olajos vízben főzzük a tésztát készre. Tálaláskor merjük a tejszínes gombócot a tésztára.