Toszkán csirkemájas bagett  - az olaszok nagy tudorai a szendvicskészítésnek, egy friss zsömléből, pár szelet sonkából és néhány, mindannyiunk konyhájában megtalálható alapanyagból is különleges szendvicset tudnak készíteni! 

Mindig is lenyűgözött az ételek iránti szeretetük, legyen az tészta vagy péksütemény, egyaránt nemesen bánnak az alapanyagokkal. Első olaszországi utazásom alkalmával ettem csirkemájas crostinit, amely azonnal elvarázsolt, így amikor hazaértem, megalkottam az én változatom. Bagettbe töltöttem és most elhoztam nektek, hogy ti is szerethessétek!

Forrás: Roberto konyhája

Hozzávalók:

  • 15 dkg csirkemáj
  • 2 szelet levegőn szárított sonka (pármai vagy prosciutto crudo)
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál száraz fehérbor
  • só és bors
  • 2 darab bagett
  • 5 dkg ruccola
  • 1 dkg mandula (durvára törve)
  • díszítéshez póréhagyma

Elkészítés:

Kezdjük azzal, hogy a csirkemájat kisebb darabokra vágjuk. A sonka mindkét oldalát kevés olajon hirtelen megpirítjuk, majd kivesszük hűlni. A hagymát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A maradék olajon elkezdjük dinsztelni, hozzáadjuk a májat, és körülbelül 8 percig pároljuk. Hozzáadjuk a fehérbort, és készre pároljuk a bor elforralásával, ami 2-3 perc. Megszórjuk a durvára tört mandulával, sózzuk, és ízlés szerint borsozzuk!

Forrás: Roberto konyhája

A bagetteket nem vágjuk ketté, csak megnyitjuk. Beletöltjük a csirkemájunkat, a ruccola felét és a sült sonkánkat. Díszítéséhez a póréhagyma egy külső rétegét leszedjük. Kettészeljük, és a bagett köré csavarjuk. Ügyesen csomóra kötjük, a maradék szálat ollóval levágjuk.