Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Toszkán csirkemájas bagett - az olaszok nagy tudorai a szendvicskészítésnek, egy friss zsömléből, pár szelet sonkából és néhány, mindannyiunk konyhájában megtalálható alapanyagból is különleges szendvicset tudnak készíteni!
Mindig is lenyűgözött az ételek iránti szeretetük, legyen az tészta vagy péksütemény, egyaránt nemesen bánnak az alapanyagokkal. Első olaszországi utazásom alkalmával ettem csirkemájas crostinit, amely azonnal elvarázsolt, így amikor hazaértem, megalkottam az én változatom. Bagettbe töltöttem és most elhoztam nektek, hogy ti is szerethessétek!
Hozzávalók:
15 dkg csirkemáj
2 szelet levegőn szárított sonka (pármai vagy prosciutto crudo)
1 db kisebb vöröshagyma
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál száraz fehérbor
só és bors
2 darab bagett
5 dkg ruccola
1 dkg mandula (durvára törve)
díszítéshez póréhagyma
Elkészítés:
Kezdjük azzal, hogy a csirkemájat kisebb darabokra vágjuk. A sonka mindkét oldalát kevés olajon hirtelen megpirítjuk, majd kivesszük hűlni. A hagymát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A maradék olajon elkezdjük dinsztelni, hozzáadjuk a májat, és körülbelül 8 percig pároljuk. Hozzáadjuk a fehérbort, és készre pároljuk a bor elforralásával, ami 2-3 perc. Megszórjuk a durvára tört mandulával, sózzuk, és ízlés szerint borsozzuk!
A bagetteket nem vágjuk ketté, csak megnyitjuk. Beletöltjük a csirkemájunkat, a ruccola felét és a sült sonkánkat. Díszítéséhez a póréhagyma egy külső rétegét leszedjük. Kettészeljük, és a bagett köré csavarjuk. Ügyesen csomóra kötjük, a maradék szálat ollóval levágjuk.
Roberto konyhája: Gesztenyekrémes piskótaroládhttp://www.life.hu/csalad/20160408-rostas-robert-a-life-hu-sefje-gesztenyekremes-piskota-roladot-keszit.htmlGyerekkoromban imádtam a gesztenyepürét. Szerettem tejszínhabbal, eperrel a kertből, vagy csak úgy magában szinte még fagyosan. Nosztalgiából most piskótába töltöttem és csokoládéval borítottam, hogy örüljön a család. CsaládRoberto konyhája: Quiche baconnalhttp://www.life.hu/csalad/20160229-rostas-robert-a-life-hu-sefje-quichet-keszit-baconnal.htmlErre a hétre elhoztam nektek a francia konyha egy remekbeszabott ételét! A quiche-ről, mint mindenki más, én is azt hittem, nagyon nehéz elkészíteni. De tévedni emberi dolog, imádok tésztát gyúrni és ez az egyszerű vajastészta nem lehet nagy kihívás senkinek. A tölteléket pedig kedvünkre variálhatjuk! CsaládRoberto konyhája: spanyol kolbászos csicseriborsó-leveshttp://www.life.hu/csalad/20160401-rostas-robert-a-life-hu-sefje-spanyol-kolbaszos-csicseriborsolevest-keszit.htmlEgy olyan levest hoztam el ma nektek, amit egy Spanyolországban élő barátomtól kaptam a napokban. Nagyon szeret főzni, és tudja, hogy a gazdag levesek szerelmese vagyok. Ezt a pár sort mellékelte a recept mellé: „Ennél gazdagabb leves nincs a világon, én padlót fogtam az első kanálnál, annyira ütős!” CsaládRoberto konyhája: Paprikás csirke pesztós spagettivelhttp://www.life.hu/csalad/20160329-rostas-robert-a-life-hu-sefje-paprikas-csirket-keszit-pesztos-spagettivel.htmlA következő percekben a fúziós konyha rejtelmeiben merülhetsz el a Life.hu séfjének, Rostás Róbertnek a segítségével. Készítsd el bátran ezt a nem mindennapi finomságot a család legnagyobb örömére. CsaládRoberto konyhája: Karamelles almás pitehttp://www.life.hu/csalad/20160215-rostas-robert-a-life-hu-defje-karamellas-almaspitet-keszit.htmlPár hete láttam egy műsort, amiben pitét készítettek, és az volt a cél, hogy a tésztát minél egyszerűbben lehessen készíteni. Kedvet kaptam azonnal a pitekészítéshez, a zöldségesem pedig örömmel segített kiválasztani a legszebb almákat, mert szeretett volna részesülni az eredményből. A jó segítőt mindig meg kell jutalmazni! CsaládRoberto konyhája: Rozmaringos lazacfilé, vajon párolt balzsamecetes répával http://www.life.hu/csalad/20160125-rostas-robert-a-life-hu-sefje-rozmaringos-lazacfilet-keszit.htmlEddig is sok tápláló és tartalmas receptet hoztam már el nektek, mivel az egészséges táplálkozás elengedhetetlen ahhoz, hogy jól bírjuk a hétköznapokat és gondoskodjunk a családról. Most egy lazacos finomságot hoztam, tele omega 3 zsírsavakkal, amit a szívünk hálásan fogad majd. Család
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.