Ha imádjuk a muffinokat, ezt nem szabad kihagyni. Sok-sok csoki és illatos narancs reszelthéj illata lengi majd be a konyhát, amikor sül majd a sok muffin. Kalandra fel!

Hozzávalók

A tésztához

• 24 dkg liszt
• 20 dkg porcukor
• 3 csapott teáskanál sütőpor
• csipet só
• 8 dkg vaj
• 240 ml hideg tej
• 2 tojás
• 1 db narancs reszelt héja

A krémhez

• 5 dkg vaj
• 10 dkg étcsokoládé
• 1 db narancs reszelt héja
• 5 dkg tejcsokoládé a díszítéshez

Csokis-narancsos cupcakeForrás: Roberto konyhája

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 175 fokra, ha lehet, légkeverés funkción. Béleljük ki papírral a muffin-tepsit.
Tegyük a lisztet, a reszelt narancshéjat, a cukrot, a sütőport, a sót és a vajat egy nagy tálba, majd keverjük jól össze.

Keverjük össze a tejet és a tojásokat külön tálban, adjuk az egészet a lisztes keverékhez és robotgéppel keverjük csomómentesre. Töltsük meg a formákat a tésztával, süssük 20 percig.
Míg a muffinok sülnek, készítsük el rá a krémet. Gőz felett folyamatosan kevergetve, olvasszuk meg a vajban a csokoládét. Reszeljük bele a narancs héját és amikor fényes és krémes állagú, ne melegítsük tovább. Vegyük le a tűzről, hagyjuk langyosra hűlni és rakjuk 10 percre a hűtőbe. Amikor a muffinok elkészültek és kihűltek, vegyük elő a krémet, majd keverjük fel alaposan (én picit vártam, hogy majdnem elérje a szobahőmérsékletet). Töltsük habzsákba és nyomjuk a muffinok tetejére. Kanállal is tökéletes, ha nincs habzsákunk. Díszítsük tejcsokoládé-cikkekkel és fogyasszuk egészséggel.