A túró fontos fehérjeforrás, a benne lévő kalcium miatt pedig nemcsak a fogaknak, de a csontoknak is jót tesz, így ez a süti az egyik legjobb sportolás után is. Íme, a kedvenc receptem. 

Hozzávalók a tésztához: 

200 g vaj 
300 g szénhidrátcsökkentett liszt 
2 tojás 
50 g édesítőszer
1/2 csomag sütőpor
1 reszelt citrom héja

Hozzávalók a krémhez:

3 tojás
500 g túró
55 g édesítőszer
900 ml tej
2 cukormentes pudingpor 
1 kiskanál keményítő
vanília, reszelt citromhéj

Forrás: Dreamstime

Elkészítése:

Tedd egy tálba a tészta összes hozzávalóját, gyúrd össze, majd 26 cm-es tortaformába nyomkodd bele úgy, hogy az oldalaira is felhúzod a tésztát. Ezután egy másik tálban keverd össze a krém hozzávalóit, majd öntsd rá a tésztára. Takard le a süti tetejét alufóliával, mielőtt a 200 fokra előmelegített sütőbe teszed. Egy óra után vedd le a fóliát a süti tetejéről, és süsd így még további 30 percig. Ha kihűlt, vedd ki a tortaformából, és tálald friss gyümölcsökkel, mentalevéllel.