Sem a család, sem az ismerősök, sem a társadalom nem ítéli el, ha egy férfi veri a feleségét - gondolta Szofi, a luxusprosti, aki a Life.hu olvasóival osztja meg élete titkait. Igen, a problémákat erőszakkal meg lehet oldani.

A nők pedig tűrnek. Nagyon sokáig. Hiszen nem is tehetnek nagyon mást. Sok kapcsolat iszonyatos függő helyzet, amiből látszólag nincs kiút. S nem csupán azért, mert a nők annyira szeretik a brutális férfiakat, hanem mert a bántalmazó kapcsolatok jó részében igen komoly szerepet kapnak az anyagiak. Az uralkodó, bántalmazó férfiak minden körülmények között rendelkezni akarnak az anyagi javak felett. Hiszen ezáltal is fitogtatni akarják a hatalmukat. Persze előfordulhat, hogy nem akarnak dolgozni, és ezért "engedik", hogy a nő munkát vállaljon a házon kívül, de ennél sokkal gyakrabban előfordul, hogy a férfi inkább akkor érzi biztosabbnak a partnere feletti uralmat, ha még a fizető munkáját is megakadályozza. De mindkét esetben ő rendelkezik a pénz felett.

Forrás: Thinkstock

Akárhogy is, a férfiak élvezik, ha a nők függő helyzetben vannak. Hiszen ezáltal válnak csak igazán kiszolgáltatottá az asszonyok. A nők pedig... Nagyon sokszor behunyják a szemüket, hogy ne lássák a valóságot, csak azért, mert nem mernek változtatni, vagy mert az anyagi biztonságot fontosabbnak tartják, mint a saját tisztességüket, és hogy tükörbe tudjanak nézni. Ráadásul az első verések után mindig van bocsánatkérés, udvarlás... Mindig. S a nők ilyenkor mindig ugyanarra gondolnak - még ha pontosan tudják is az eszükkel, hogy nem fog így történni -, hogy a szeretett férfi meg fog változni. De sosem teszi. Mert az emberek nem változnak. Fejlődhetnek, igen, talán bölcsebbek is lehetnek a sok-sok tapasztalás által, de zsigeri tulajdonságaikban sosem változnak meg.

Volt egy ismerősöm, nevezzük Ilonának. Ő is mindig remélte, hitte, várta, hogy a férje meg fog változni, hogy sosem emel rá újra kezet az ura.
- Csak mert ivott, azért történt - mondta mindig.
- Te is tudod, hogy nem csak azért történt - feleltem.
- De igen...
- Szerinted meg fog változni?
- Biztosan.
A beszélgetés után egy hónappal volt a temetése. Az ura nem változott meg. Halálra verte. Mert az emberek nem változnak. Csak egyre rosszabbak lesznek.