Mivel etet minket Kiss Gergő? A háromszoros olimpiai bajnok hűtőjében kotorásztunk

hűtő Kis Gergő UFF-videó tészta gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF (Unokáink is főzni fogják) Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró gasztro- videoblogja. Ahol a lányok olyan recepteket mutatnak meg nekünk, amiről úgy gondolják, hogy még UNOKÁINK IS FŐZNI FOGJÁK! Ebben te is segíthetsz nekik, ha küldesz a hűtődről egy fotót az info@uffblog.hu címre. És az étel mellé még egy dalrészletet is kapsz a férjektől: Pély Barnától és Péterfi Attilától (B the First). Kövessétek videóinkat és a hozzátartozó cikket minden csütörtökön itt a Life.hu-n, mert FŐZNI JÓ! :-)

Igazi megtiszteltetés ért minket; háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázónktól kaptunk egy hűtős szelfit, sőt még ételötletet is ajánlott! Úgyhogy Kiss Gergő egyik kedvencét készítettük el, ami nem csoda, hiszen évekig Olaszországban játszott. Persze mi kicsit magyarosítottunk a recepten. A fiúk pedig egy hősnek járó dallal készültek. Nézzétek csak!

"Alföldi" carbonara

Hozzávalók 4 főre:

500 g spagetti (durumlisztes)
250-300 g házi sonka
300 ml tejszín
2 tojás
1 gerezd fokhagyma
150 g sajt

bors
olaj

A tésztát enyhén sós, olajos vízben megfőzzük. A sonkát apró kockákra vágjuk. Olívaolajon megpirítjuk. Egy tálban összekeverjük a tejszínt, a tojássárgákat, az összezúzott fokhagymát, a lereszelt sajtot. Sózzuk, borsozzuk. (A sóval óvatosan bánunk, mert a sonka már eleve sós.) A sonkához öntjük a tésztát, majd rá a szószt, gyorsan megforgatjuk, és már tálalhatunk is!

Elkészítési idő: 30 perc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.