Az UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Eddig videoblogjukat láthattátok itt a Life.hu-n, most azonban pár hetet pihennek és az őszi forgatásokra készülnek. Azért ne aggódjatok, nem maradtok recept nélkül nyáron sem!

A függőlegesen forgó nyársra rátűzött hússzeletek egész nap forognak és egy nagy karddal szelik le belőle mindig azt a réteget, amely már szép pirosra sült. Mi nyárs és kard híján csíkokra vágtuk a csirkehúst, és saját készítésű görög pácunkba raktuk. Mert - ahogy minden ételt - ezt is el lehet készíteni ízletesen a saját konyhánkban, kicsiben is!

Forrás: Origo

Hozzávalók:

1 kg csirkemellfilé
1 fej vöröshagyma

Pác:

3 gerezd fokhagyma

bors
bazsalikom
oregánó
pirospaprika
olívaolaj
petrezselyem

A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk és kockákra vágjuk. A pác alkotóelemeit összekeverjük, majd a hagymával együtt a húshoz keverjük. Minimum 30 percre hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek. Fogyasztás előtt frissen sütjük a húst.

Saláta:

fél fej saláta
kis fej lilakáposzta
fél fej lilahagyma
2-3 db paradicsom
1 db kígyóuborka

A zöldségeket megmossuk, felaprítjuk, és egy tálban összekeverjük.

Joghurtos öntet:

2 gerezd fokhagyma
300 g joghurt
1 evőkanál majonéz
pár csepp citromlé
petrezselyem

Az öntet hozzávalóit jól összekeverjük.