Sertésborda hentes módra - az étel, ami még a gyerekeknek is bejön!

Forrás: UFF -
Galambos Dorina Unokáink is főzni fogják Péterfi Attila Péterfi-Nagy Évi sertéshús Pély Barna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az UFF-os lányok, azaz Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Eddig videoblogjukat láthattátok itt a Life.hu-n, most azonban pár hetet pihennek és az őszi forgatásokra készülnek. Azért ne aggódjatok, nem maradtok recept nélkül nyáron sem!

Ennek az ételnek csak "FINOM" volt a beceneve Éviéknél. Ugyanis amikor megkérdezték a szülei tőle és az öccsétől, hogy mi kerüljön a vasárnapi asztalra, ők csak annyit feleltek, hogy "finom". Nos, igen! Nehéz megjegyezni egy gyereknek, hogy "sertésborda hentes módra". Mi is kipróbáltuk az UFF-ban, és akkor rájöttem, hogy miért is kapta méltó nevét ez a finomság.

Forrás: UFF

Hozzávalók:

7-8 szelet sertéskaraj
25 dkg sonka
15 dkg szalonna
1 üveg uborka
2 dl fehérbor
1 kis doboz paradicsomszósz
olaj
2 evőkanál liszt
víz

bors
sült burgonya (tálaláshoz)

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, olajon mindkét oldalát kicsit megsütjük. Utána a húsokat egy fazékba rakjuk. Abba az olajba, amelyikben a húsokat kisütöttük, rakjuk a lisztet. Hozzáadjuk a paradicsomszószt, felöntjük vízzel és kikeverjük, majd a húsra öntjük. Ráöntjük a bort, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat. Kb. 50 perc alatt omlósra főzzük. A szalonnát kockára vágjuk, az uborkát és a sonkát pedig csíkokra. Egy lábosban a szalonnát zsírjára sütjük, aztán hozzáadjuk a sonkát és az uborkát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt így pároljuk a ragut. (Amikor az uborka "összeesik", akkor jó.) Egy tálra tesszük a húsokat, és ráhalmozzuk a ragut. Sült burgonyával tálaljuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.