Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró barátsága a konyhában kezdődött, és azóta elválaszthatatlanok - a konyhán kívül is. Kedvenc fogásaikat ti is elkészíthetitek, ha követitek az UFF-blogot vagy heti receptjüket itt a Life.hu-n.

A gesztenyefákat "kenyérfának" hívták, mert vidéken az emberek gyakran használták gabona helyett. Most inkább már édességek alapanyaga. Mi is egy finom sütit varázsoltunk belőle. A végeredmény kicsit hasonlít a brownie-ra, csak annál lazább a tésztája. Íme, a recept!

Forrás: UFF

Hozzávalók:

250 g gesztenyemassza
3 evőkanál cukor
1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
5 db tojás
2 evőkanál kakaópor
100 g csoki
50 g vaj
150-200 g lekvár
tejszínhab (díszítéshez)

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat a cukorral és a vajjal habosra keverjük. Belerakjuk a kakaóport is. Aztán a villával áttört gesztenyemasszát belekeverjük. Jöhet a liszt és a sütőpor. Végül belekeverjük a felvert tojásfehérjéket. Sütőpapírral bélelt vagy kivajazott formába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 15-20 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivett sütinket picit hűlni hagyjuk, majd ízlés szerinti lekvárral megkenjük. A csokit a vajjal gőz fölött megolvasztjuk, és rákenjük a sütink tetejére. Hűtőbe tesszük.

Jó tudni:
A gesztenyének magas a keményítő- és a szénhidráttartalma is, illetve olajokban is igen gazdag. Ezért nem éppen fogyókúrás étel, de hozzáadott cukor nélkül néha azért megengedhetjük magunknak.