Balaton Sound Vajna Timi fashion week Coachella fesztivál Andy Vajna
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hihetetlen, hogy megint eltelt egy év, és ismét elérkezett a nyári fesztiválidőszak. Ilyenkor kapok mindig észbe, hogy még nem intéztem szállást a Balaton Sound környékén, ráadásul eljön a pillanat, amikor áll az ember a gardrób előtt, és fogalma sincs, hogy mit vegyen fel. Ismerős?

Idén végre sikerült kijutnom az amerikai Coachella fesztiválra, és ellestem pár trendi fesztiváldivattippet, amiket most örömmel osztok meg veletek.

Forrás: Vajna Tímea

Coachella vs. Balaton Sound

Essen először néhány szó arról, hogy miben különbözik a Coachella a Balaton Soundtól és a Szigettől. Nos, a magyarországi fesztiválok szervezésben és a fellépői kínálatot tekintve is páratlanok.

A Coachellán például kilométereket kell gyalogolni a porban, az egész területet szinte lehetetlen megközelíteni, éjfél után már senkinek sem adnak alkoholt.

Még a VIP részlegen is úgy tűnt, hogy mindenki csak a saját kis társaságával foglalkozik, a partihangulat kevésbé jellemző, és a celebek is többnyire kedvetlenek voltak. Magyarországon sokkal lazábbak és bulizósabbak a fesztiválozók.

Forrás: Instagram/#coachella

Gondolj csak bele, amikor végig esett az eső a Soundon, és mindenki gumicsizmában rohangált és hempergett a sárban. Ilyen Amerikában nem fordulhat elő.

A Coachella hajnali 1-2 óráig tart, és utána egy másik helyszínen vannak az after partyk - ahová szintén kilométereket kell gyalogolni, és órákig tart a bejutás -, így az ember kedve is elmegy a bulizástól, mire bejut. Persze látványban a Coachella fesztivál sivatagi fekvése szemet gyönyörködtető, a kivilágított pálmafák és a mindenféle hatalmas színes építmények (pillangók, űrhajók, óriáskerekek) hozzájárulnak a fesztivál egyediségéhez.

Forrás: Instagram/#coachella

Csipkefelsők és áttetsző hosszú ruhák

Ami a fesztivál divatot illeti, 2016-ban a fehér csipkefelsők és áttetsző hosszú ruhák tarolnak bakanccsal vagy hosszú szárú Spartacus-szandállal, rengeteg bőr- és ezüstkiegészítővel ötvözve. Emellett a farmersort, bőrmellény és western kalapos variáció is nagyon menő egy-egy földig érő, ujjatlan, lenge felsővel és a vállat szabadon hagyó, fodros topokkal sem nyúlhatunk mellé.

Forrás: Instagram/#coachella

Forrás: Instagram/#coachella

Forrás: Instagram/#coachella

A fejtetőről induló fonatok is népszerűek, valamint a virágkoszorúk/kendők, illetve a színes körmök és a trendi neonszínű napszemüvegek. A szem és szemöldök körüli lemosható arany és ezüst tetoválásokkal is feldobhatjuk az arcunkat.

Forrás: Instagram/#coachella

Forrás: Instagram/#coachella

Forrás: Instagram/#coachella

A fiúknál a Rambo-kendő dominál, laza, oldal kivágott, a mellkast finoman sejtető pólóval, de akinek szép a hasa és a felsőteste, nyugodtan félmeztelenül is bulizhat,

hiszen látványban mindenképp ez üt a legjobban. A rövid ujjú kockás inget és a felhúzott zoknit azonban, kérlek, kerüljétek, az már nem menő.

Forrás: Coachella Fesztivál

A számos külföldi oldalról lehet ruhát rendelni online, valamint több nagy márka is kijött fesztiválos kollekcióval. De szerintem sok-sok kiegészítővel egy sima fehér póló és farmer sort együttest is fel lehet dobni.

Mindenkinek jó bulizást, és ne felejtsétek el a snapchat jópofa fesztiválos alkalmazásait sem, amellyel vicces szelfiket lőhettek a barátokkal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.