Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Ennivaló szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

Akácot nem csak bundában süthetünk. Ha az eső nem vert le minden virágfürtöt, próbáljuk ki az akácvirágot gyümölcspudingba zárva! A rebarbara is új életre kelhet benne, ha néhány tavalyi alma bújik meg a kamrában, annak sem találhatunk ennél jobb helyet. Kellemesen hűsítő, mézes-virágos-gyümölcsös finomság, laktóz- és gluténmentes, vegetáriánusoknak is ajánlom! És persze benne az a semmi máshoz nem hasonlítható buja aroma, ami a májusi estéket felejthetetlenné teszi...

Forrás: Virágkonyha

 

Hozzávalók:

20 dkg rebarbara,
20 dkg alma,  
8 dkg méz,
1 dl narancslé,
8 fürt akácvirág,
3 evőkanál búzakeményítő


A szószhoz:
1 nagy csokor citromfű,
1 dl narancslé,
2 evőkanál méz

Az elkészítés módját és további érdekességeket ITT találsz