Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Ennivaló szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

Gondoltál már arra, hogy a kerítés mellett pompázó sásliliomot is meg lehet enni? Ez a gyönyörűséges, a napsugár felé nyújtózkodó virág a nyár egyik legizgalmasabb ehető virága.  Bőségesen ontja virágait, ne sajnáljunk hát néhány maréknyi bimbót letörni, bele a hétvégi menübe. 

Forrás: viragkonyha.reblog.hu

Hozzávalók a pirított csirkecsíkokhoz, sásliliombimbóval: 

2 csirkemell,
30 dkg sárgarépa,
1 csomó újhagyma,
3 evőkanál olaj,
mogyorónyi friss gyömbér,
só,
1 evőkanál cukor,
3 evőkanál szójaszósz,
20 db sásliliombimbó

Az elkészítés módját ITT találod.