Virágkonyha Halmos Monikával: Teli van a tökünk virággal!

Forrás: Thinkstock -
virág finomság virágkonyha Halmos Monika tök étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.
Forrás: Thinkstock

A tökfélék hatalmas családjához különféle alakú terméssel büszkélkedő növények tartoznak – gondoljunk a spárgatökre, a kecses cukkinire, a formás patisszonra. A nagyméretű, trombitaformájú virágok fajtától függően sárgák vagy vajszínűek, amelyeket megtöltve kellemes ízű ínyencségként tálalhatunk fel. De süthetjük tempuratésztában is, ahogyan a japánok, vagy készíthetünk belőle mexikói módra krémlevest is.

Itáliában és Görögországban igen kedveltek a tökfélék megtöltött virágai, amelyek párolva, sülve vagy bundázva végzik be dolgukat a tányéron.

A tökfélék virágaihoz leginkább csak saját kertünkből juthatunk, bár olykor 8-10 cm-es, haragoszöld cukkiniket árulnak a piacon, amelyek hatalmas virágot cipelnek magukon. A virágokat kedvelik a hernyók is: vizsgáljuk hát át a virágokat gondosan!

Íme, egy jó kis nyári recept, zöldségevők és laktózérzékenyek is bátran barátkozhatnak vele!

Töltött tökvirág

Hozzávalók:
10 dkg búza,
1 kiskanál ételízesítő por,
só,
1 kisebb vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
csipetnyi kurkuma,
1 gerezd fokhagyma,
1 tojás,
12 tökvirág,
5 dkg vaj

Az elkészítés módját ITT találod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.