Virágkonyha Halmos Monikával: Jégbe zárt virágok

Forrás: Halmos Monika -
virág jég virágkonyha Halmos Monika növény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

Mi történhet jobb ilyen augusztusi kánikulában a virágokkal, mint hogy jégbe zárjuk őket?! Már ha a forróság nem perzselt le minden virágot a kertből... A színes-virágos jégkockákkal nem csak üdítőitalt, koktélt vagy gyümölcsbólét tehetünk gazdagabbá, de gyümölcslevesbe is pottyanthatjuk.

Forrás: Halmos Monika

Gyönyörű és különleges meglepetés a hétvégi kerti parti italaihoz, vagy egy csillaghullásnézős estén. Levendulaszörpben vagy rózsaszörpben pedig egyszerűen maga a virágos tökéletesség!

A jégkockakészítő mélyedéseibe tegyünk egy-egy kis színes virágfejet: lehet ibolya, vadárvácska, lángvirág, búzavirág, apró illatos szegfű, amit éppen a kert kínál. Töltsük fel vízzel, és fagyasszuk le. Az italba ejtett virágos jégkocka üdítő látvány, és ha elolvad, a kis virág az ital tetejére úszik, átadva aromáját a pohár tartalmának.

További receptek ITT.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.