Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

Mi történhet jobb ilyen augusztusi kánikulában a virágokkal, mint hogy jégbe zárjuk őket?! Már ha a forróság nem perzselt le minden virágot a kertből... A színes-virágos jégkockákkal nem csak üdítőitalt, koktélt vagy gyümölcsbólét tehetünk gazdagabbá, de gyümölcslevesbe is pottyanthatjuk.

Forrás: Halmos Monika

Gyönyörű és különleges meglepetés a hétvégi kerti parti italaihoz, vagy egy csillaghullásnézős estén. Levendulaszörpben vagy rózsaszörpben pedig egyszerűen maga a virágos tökéletesség!

A jégkockakészítő mélyedéseibe tegyünk egy-egy kis színes virágfejet: lehet ibolya, vadárvácska, lángvirág, búzavirág, apró illatos szegfű, amit éppen a kert kínál. Töltsük fel vízzel, és fagyasszuk le. Az italba ejtett virágos jégkocka üdítő látvány, és ha elolvad, a kis virág az ital tetejére úszik, átadva aromáját a pohár tartalmának.

További receptek ITT