Virágkonyha Halmos Monikával: DIY ajándékötletek levendulából

Forrás: Thinkstock, Virágkonyha -
karácsony virágkonyha Halmos Monika DIY ajándék levendula
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával. 

Tanácstalanság, hiányzó ajándék, kimaradt valaki a listáról? Egyre több ajtócska nyitva az adventi naptárban, egyre közelebb az ünnep, egyre idegesítőbb a rohanás.

Tessék leülni egy csésze mézes-levendulás tejjel, vagy egy lágyan levendulás forró csokival. És sorra venni, hogy is áll az a fránya ünnepi készülődés. Aztán gyerünk a konyhába, elő a gondosan betárolt levendulával, és fogjunk neki!

Forrás: Thinkstock, Virágkonyha

Készülhet levendulás keksz, szép kis zacskóban vagy egy sk felturbózott kekszesdobozban remek ajándék! A florentin kicsit macerásabb, de annál izgalmasabb – és gluténérzékenyeknek is kedves figyelmesség. A mézeskalácsba is kerülhet levendulavirág – de mértékkel, és mindenképpen őrölve. Legjobb, ha a cukorral együtt porítjuk. Aki előre gondolkozott, és ott lapul egy doboz mélyén a kandírozott levendula, most csak rá kell biggyeszteni egy-egy csöpp cukormázzal a mézes tetejére.

Alma mindig van kéznél: levendulás almalekvár csinos üvegekbe porciózva. Férfiaknak egy kellemes, gyöngéden levendulás borzselé olaszrizlingből vagy zweigeltből. Palacsintába, camembert mellé, libamájhoz tökéletes lesz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.