Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával. 

Tanácstalanság, hiányzó ajándék, kimaradt valaki a listáról? Egyre több ajtócska nyitva az adventi naptárban, egyre közelebb az ünnep, egyre idegesítőbb a rohanás. 

Tessék leülni egy csésze mézes-levendulás tejjel, vagy egy lágyan levendulás forró csokival. És sorra venni, hogy is áll az a fránya ünnepi készülődés. Aztán gyerünk a konyhába, elő a gondosan betárolt levendulával, és fogjunk neki! 

Forrás: Thinkstock, Virágkonyha

Készülhet levendulás keksz, szép kis zacskóban vagy egy sk felturbózott kekszesdobozban remek ajándék! A florentin kicsit macerásabb, de annál izgalmasabb – és gluténérzékenyeknek is kedves figyelmesség. A mézeskalácsba is kerülhet levendulavirág – de mértékkel, és mindenképpen őrölve. Legjobb, ha a cukorral együtt porítjuk. Aki előre gondolkozott, és ott lapul egy doboz mélyén a kandírozott levendula, most csak rá kell biggyeszteni egy-egy csöpp cukormázzal a mézes tetejére. 

Alma mindig van kéznél: levendulás almalekvár csinos üvegekbe porciózva. Férfiaknak egy kellemes, gyöngéden levendulás borzselé olaszrizlingből vagy zweigeltből. Palacsintába, camembert mellé, libamájhoz tökéletes lesz! 

További érdekességeket ITT olvashatsz