Bortésztában sült dália? Rózsalekváros palacsinta virágszirmokkal tarkítva? Körömvirágos pogácsa? A konyhakert a legfinomabb hozzávalókat rejtheti! Enni való szirmokkal érkezik a gasztroforradalom a LifeNetworkön: Virágkonyha Halmos Monikával.

Rajongóim értesítettek, hogy új fagylaltot reklámoz a város egyik legtrendibb kézműves fagyizója. Csábító pinteresztes képpel hívogat orgonás fagyizásra. Nos, mivel éppen arra vitt utam, gondoltam, megnézem azt az orgonafagyit – hátha gazdagabb leszek egy tuti recepttel

Forrás: Dreamstime

 Nos, a kiszolgáló hölgy nem volt sem kedves, sem mosolygós, és nem tudta, hogyan készül a fagyi. Ő csak eladó. Az orgonásról sem tudott többet, mint hogy szintetikus aromával készült. Nos, melyik is az? Igen, ez a fehér. Rá van írva: orgonafagylalt. Van barna is: tejcsokoládés orgona.

Még egy kósza, poros orgonabuga sem kókadt a tetején, mint ahogyan a városszéli, nemrég nagy port kavart neves cukiban, ahol legalább a külcsínre adtak annyit, hogy ami nem az, azért nagyon annak lássék. 

Minek kell orgonafagylalt szintetikus aromával? Mérhetetlen csalódás ért, amiről a blogbejegyzésemben részletesen is olvashattok.