méregtelenítés diéta egészség dietetikus Györki Niké fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Várd fitten a jó időt, szabadítsd meg testedet a télen felhalmozódott méreganyagoktól! Györki Niké, a Life.hu dietetikusa összeállított egy tavaszi tisztítókúrát, hogy felfrissüljön tested, lelked!Mielőtt belekezdenél a kúrába, feltétlenül olvasd el első cikkünket, ahol az egész heti bevásárlólistát és minden fontos tudnivalót megtalálsz!

thinkstockphotos.com
thinkstockphotos.com


Tisztítókúránk megkezdésekor nem szabad egyik napról a másikra drasztikusan lecsökkentenünk ételeink mennyiségét. Fokozatosan tegyük mindezt. Naponta 5 alkalommal étkezzünk, azaz 3 óránként. A legideálisabb időpont a reggelire 6-7 óra között van. Lehetőség szerint nyugodt körülmények között együnk, ne vezetés, munka, vagy tv nézés közben. Figyeljünk arra, hogy napi minimum 2-2,5 l folyadékot (ásványvíz) és magas rosttartalmú ételeket fogyasszunk. Kerüljük az intenzív, erős fűszerezést és mérsékeljük a só fogyasztást is. Lehetőség szerint a zöldségeket ne sózzuk, élvezzük azok természetes ízét és ügyeljünk arra is, hogy a főzéshez használt fűszerkeverékeink ne tartalmazzanak sót.

Akkor kezdjünk is bele!

Reggeli:
1 szelet (8dkg) barna kenyér, 2 szelet sovány pulykasonka, light margarin (vékonyan a kenyérre kenve), kígyóuborka, vegyes zöldséglé vagy bio reggeli zöldségital
Energia: 318kcal, fehérje: 8g, zsír: 10g, szénhidrát: 35g

Tízórai:
1 db alma, natúr joghurt
Energia: 121 kcal, fehérje: 5g, zsír: 3g, szénhidrát: 15g

Ebéd:



Uzsonna:



Vacsora:





A keddi étrendet hétfőn 16 órakor találod meg a Life.hu-n!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.