méregtelenítés diéta dietetikus Györki Niké fogyókúra tisztító kúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Várd fitten a jó időt, szabadítsd meg testedet a télen felhalmozódott méreganyagoktól! Györki Niké, a Life.hu dietetikusa összeállított egy tavaszi tisztítókúrát, hogy felfrissüljön tested, lelked!Mielőtt belekezdenél a kúrába, feltétlenül olvasd el első cikkünket, ahol az egész heti bevásárlólistát és minden fontos tudnivalót megtalálsz!

Thinkstock
Thinkstock

A gyümölcsnap előtti állunk, ez a levezetés utolsó napja. Ezen a napon már tényleg szinte csak a gyümölcsökön van a hangsúly, azonban a 3 főétkezés még tartalmaz állati eredetű fehérjeforrást is, hiszen ezek a fehérjék többek között izmaink építőkövei is, így nap, mint nap szükségünk van rájuk is. Ne feledjük! Nincs nélkülözhetetlen tápanyag, csak betartandó mennyiség. A napi 2-2,5l víz elfogyasztása most se maradjon el! Figyeljünk arra is, hogy lehetőleg ezen a napon már ne tegyük ki magunkat nagyobb fizikai és lelki megterhelésnek.

Reggeli:
natúr joghurt, lenmag, 10 dkg alma, 5 dkg banán
Energia: 215kcal, fehérje: 4g, zsír: 3g, szénhidrát: 25g

Tízórai:
vegyes gyümölcssaláta 15 dkg gyümölcsből (narancs, alma, banán), 5dkg cottage cheese
Energia: 185kcal, fehérje: 5g, zsír: 4g, szénhidrát: 20g

A témában kérdezd cikkünk szerzőjét, a Life.hu dietetikusát, Györki Nikét!


Ebéd:



Uzsonna:



Vacsora





A csütörtöki étrendet szerdán 16 órakor találod meg a Life.hu-n!


Még nem késő elkezdeni!
Az első nap étrendje

A második nap étrendje


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.