Próbáld ki az új, 5 faktor diétát - Tényleg működik!

diéta öt faktoros diéta túlsúly fogyókúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha szeretnéd jobban érezni magadat a bőrödben, de semmi kedved koplalni vagy órákon át szenvedni az edzőteremben, forradalmasítsd a táplálkozási szokásaidat, és alakíts ki egy új életmódot!

Nem egy újabb hollywoodi reklámfogás

Harley Pasternak, a híres fitnesz- és táplálkozási szakértő "The 5-Factor World Diet" című könyve eddig 7 nyelven jelent meg. A besteller szerzője a cukorbetegség és a túlsúly elleni harc nagykövete, aki erről több mint 20 országban tart rendszeresen előadásokat. Az általa kidolgozott módszernek olyan hírességek köszönhetik kirobbanó formájukat, mint pl. Eva Mendes, Halle Berry vagy Orlando Bloom, akiknek egy-egy filmszerep miatt olykor pár hét alatt kell csúcsformába kerülniük.

Most a Zsidó Nyári Fesztiválra nyerhetsz jegyeket a Facebook oldalunkon!



Forrás: www.5factor.com, AFP
Forrás: www.5factor.com, AFP

Harley Paster könyve és Eva Mendes

A kanadai táplálkozáskutató multinacionális családból származik, így korán megtapasztalta az etnikai-kulturális hatások sokszínűségét. Pasternak módszeresen kutatta és vizsgálta a különböző nemzetek táplálkozási szokásait, és megpróbálta kideríteni, hogy mely országban élnek a legkevésbé túlsúlyos emberek, majd összegezte a világ 10 legegészségesebb országát, s tapasztalatait egy komplex életmódprogramba foglalta.

Tipp! Hírességek az MTV Video Music Awards-on! Nézd meg képgalériánkat!


Élvezd kedvenc ízeidet bűntudat nélkül




Thinkstock
Thinkstock

A bűvös ötös

Ha naponta ötször étkezel, nem leszel éhes, és nem fog rád törni a falásroham sem, ám minden egyes étkezésnek tartalmaznia kell az 5 fő összetevőt: alacsony zsírtartalmú, minőségi fehérjék, élelmi rostok, alacsony glikémiás indexű szénhidrátok, egészséges zsírok és cukormentes italok. Az ételek többnyire alacsony zsírtartalmú fehérjékből (pl. csirke, hal) és egészséges szénhidrátokból (pl. barna rizs, bab, hüvelyesek) állnak. Minden étkezés mindössze 5 perces felkészülést igényel, és a diétában egy kényeztető nap is megengedett. A siker innovatív lépése a heti 5x25 perces testmozgás, ami látványos súlycsökkenést és mentális, fizikai, szellemi szinten egyaránt kiegyensúlyozott egészségi állapotot biztosít. A könyvben szereplő testgyakorlatok azért is előnyösek, mert a zsírégető zónában építik az izmokat, míg a pihenő időszak kiválóan alkalmas arra, hogy a szervezetben csökkenjen a stresszhormonok termelődése.

Thinkstock
Thinkstock


Tipp! 53 éves lenne a pop királya! Michael Jackson élete képekben!








Thinkstock
Thinkstock

Dr. Fajcsák Zsuzsanna, táplálkozáskutató véleménye:
"Mielőtt kipróbálnánk egy újabb diétát, mindig meg kell vizsgálnunk, hogy az milyen tudományos alapokon fekszik, és nem árt önvizsgálatot sem tartanunk, hogy milyen érzelmi okai lehetnek az elhízásnak és mit kompenzálunk az evéssel. A legtöbb divatétrend csupán átmeneti időszakra vonatkozik, gyors változást ígér, ám közben elfelejti az évek során berögzült rossz táplálkozási szokásokat. Az 5 faktor diéta a vércukorszint szabályozásán alapuló, kiegyensúlyozott táplálkozási terv, ami tartalmazza a szervezet számára fontos élelmiszercsoportokat. A porciókontroll jó kiindulópont, hisz egy normális étrend is általában 5 összetevőt tartalmaz, amelyben a tányérelosztás 1/3-a fehérjékből, 1/3-a magas glikémiás indexű ételekből, és 1/3-a egészséges zsírokból tevődik össze. Az 5 faktor diéta okosan segít változtatni a táplálkozási magatartáson és az érzelmi túlevésen, ami általában elhízáshoz vezet. Az öt tényezőből álló étrend tápláló, alacsony kalóriatartalmú ételeket jelent, ennek köszönhetően felgyorsul az anyagcsere, így több kalóriát égethetünk el. A program alapjául szolgáló alacsony GI-ételek kevésbé emelik a vércukorszintet, így kevesebb inzulinra van szükség, hogy a vércukorszint az étkezések után visszaálljon a normális értékre. A diéta sikerét talán annak is köszönheti, hogy nem a sanyargató koplalásra, a monotonitásra, hanem az egyszerű, ám ízletes lakomákra helyeződik a hangsúly."





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.