Te tudod, mivel eteted a kutyádat? Íme, a nagy kutyatáp-teszt

Forrás: Thinkstock -
kutya teszt kutyatáp étel kutyatartás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem mindegy, hogy mi lesz a kutya vacsorája. A NÉBIH letesztelte, melyik falatok a legjobbak kedvencednek. 

A tesztből kiderült, a Magyarországon kapható száraz kutyatápok szerencsére veszélyes anyagoktól mentesek, és az olcsóbb árkategóriájú eledelek között is találhatóak nagyon jó minőségűek. Megvizsgálták a tápok színét, szagát, megjelenését és csomagolását is.

Forrás: Thinkstock

Az eledelek nagyjából egyötödénél találtak jelölési hiányosságot. A legjobbnak a 2,5 kilós Ecopet Natural bizonyult, amit az 1 kilós Select Gold és 2,5 kilós Natural&Delicious követett. Az Aldi 3 kilós tápja is a legjobb 10 között szerepelt.

Az Egyesült Királyságban 20 ezer és 50 ezer font, azaz nagyjából 8 millió és 20 millió forint közötti összeg üti évente a markát azoknak, akik a kutyatápkóstoló szakmát választják. Nekik nem csak egyes cégek saját márkáit kell tesztelni, hanem folyamatosan követni a versenytársak termékeit is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.