fashion week divattervező magyar dizájn
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szaporodó művészpiacok és a félévente megrendezett Stylewalker Night szerencsére egyre több emberből öli ki, hogy az új ruha, kiegészítő, vagy valami lélekvidító csecsebecse utáni vágyán automatikusan a plázákban fellelhető márkák kínálatával enyhítsen. Három olyan tervezőt mutatunk be, akiket a divattárgyak alkotásán túl összeköti a kreativitás. Az eredmény láttán a vizuális örömön túl jóleső aha-élmény is párosul.

Bódi Esztert például a variálhatóság igénye vezette, amikor megalkotta a BodiEs márkanév alatt futó kiegészítőket. (A brandnév a saját nevéből ered, és arra utal, hogy a testek jelentik az alapot, az öltözködés és a stílus csak ez után jön.)

www.facebook.com/bodiesdesign
www.facebook.com/bodiesdesign

A tervező szerint fontos, hogy egy ruhadarab ne csak egyféleképpen legyen hordható. Sokszor csak a fantáziánkon és a kreativitásunkon múlik, hogy egy sál, egy boleró, egy top, egy szoknya vagy egy stóla sokkal több lehetőséget rejt magában, mint gondolnánk. Ennek felfedezése csak ránk vár, így az ő kreativitása a miénkben teljesül ki. A viselhetőség sokfélesége pedig segít abban, hogy kifejezzük önmagunkat, személyiségünket, gondolatainkat.

Itt keresd a BodiEs-t!: Mono Fashion (V. ker. Astoriánál), Retrock Deluxe üzletekben (V. Heiszlmann I. u. 1./Károlyi kertnél). Facebook: facebook.com/bodiesdesign



Egy különdíj és hatalmas siker: ezt hozta a TheBétaVersion tervezőinek, Rainer Zsófinak és Varga Cilinek, a Gombold újra! - Divat a magyar pályázat. A két tervező 2010-ben állt össze, hogy egyedi bőr táskákat és kiegészítőket tervezzenek. A Pixelfolk kollekció darabjai nemcsak mintájukban utalnak a népművészeti elemekre, hanem kidolgozásukban is.

www.facebook.com/thebetaversion
www.facebook.com/thebetaversion

A bőrből és filcből készült alaplapot, fűzéssel lehet táskává alakítani. A pixelesített somogyi, sárközi és palóc motívumokkal díszített bőrtáskákba nem nehéz beleszeretni, hiszen ügyesen egyensúlyoznak a patrióta érzelmet kiváltó népi motívumok és a mai, modern divatjegyek között. A letisztult formájú, natúr színű darabok a legkülönfélébb stílussal összeférnek.

Itt keresd: A három válltáskából és egy ipad tokból álló kollekció valószínűleg csak ősztől lesz elérhető a Wampon, amely a különdíjat nyerte. Attól kezdve viszont minden hónapban találkozhatunk velük. Facebook: http://www.facebook.com/#!/thebetaversion A pályázatra készített rövid bemutató videót itt lehet megtekinteni: http://www.youtube.com/watch?v=cdu9kcbVpTQ



Hogyan lesz egy gyerekrajzból gyűrű? Hogyan kerül a tengeri sün az ujjadra? És ki mondta, hogy kutyafog nem kerülhet a nyakláncra? Visy Dóri az ötvösmesterség szilárd alapjait Magyarországon, a szárnyaló kreativitást viszont egy firenzei szakiskolában sajátította el, azóta rendre lenyűgözi az egyre népesebb rajongótábort.

www.dorivisy.hu
www.dorivisy.hu

A dorivisy kiegészítőkre nem jellemző a szerénység és visszafogottság, ugyanakkor nem is hivalkodók. Visy Dóri kedvenc, műgyanta alapanyagából rendkívüli ékszereket hoz létre - akár megrendelésre is. Kreativitását a tavalyi debütálás óta többször is díjazták: 2010-ben az Év kiegészítő tervezője, majd 2011-ben az Év Pályakezdője címet zsebelhette be.

Itt keresd: Rendszeresen találkozhatsz vele a Wampon, ékszereit a Black Box Concept Store is árulja. Facebook: http://www.facebook.com/#!/dorivisy/ Honlap: http://www.dorivisy.hu/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.