fashion week haj smink szépség Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Máshogy érdemes sminkelni a szőkéknek, és máshogy a barnáknak, de a színek kiválasztásánál a bőr tónusát és a szem színét is érdemes figyelembe venni. Larion Oscar sminkmester most elárulja, 2015 őszén mit érdemes előnyben részesíteniük a barna hajú hölgyeknek. 

Milyen smink illik az egyéniségedhez, ha barna a hajad? Nagyon fontos szempont a hajszíned mellett, hogy világos vagy sötétebb-e a bőrszíned. Nézzük csak a lehetséges opciókat, hisz számtalan variáció van a barna haj, kék, zöld, valamint barna szemhez illő színek terén.

Forrás: Thinkstock

Egy biztos: a legtermészetesebben a földszínekkel tudod kiemelni szépségedet,

ezért jó, ha beszerzel egy hideg árnyalatú, sötétbarna szemceruzát, egy fekete szempillaspirált és egy ellenállhatatlan fahéjszínű ajakrúzst.

Így készítsd el!

Az arc egységesítéséhez a bőrszíneddel megegyező árnyalatú, könnyű szerkezetű, folyékony alapozóval uniformizáld bőrszínedet, majd fixáld le púderrel.

Ha kék a szemszíned, és a bőröd világos,

akkor nagyon jól mutat szemed kiemeléséhez a földszínek mellett a bordó, a lilás tónusok, a türkiz és a zafírkék egy kis fekete mélyítéssel. Az arcpirosítód és a rúzsod színe lehetőleg rózsás, mályvás, korall vagy a természetes nude, bronz árnyalatú legyen.

Forrás: Thinkstock

Ha zöld szemszíned és világos bőrszíned van,

jó választás a szemed kiemeléséhez a bézs, a hideg barnák, a rozsda, a narancsos rezes fények, valamint a halványabb lilák. Az arcpirosítód és a rúzsod színe lehet barack, fahéj, lazac.

Forrás: Thinkstock

Ha barna a szemed és sötétebb a bőrszíned,

fenségesen mutat szemhéjadon a pezsgő, a mályva, az arany, a padlizsán, a mély lilák, a hideg kékek – kobaltkék, királykék –, örökzöld egy kis fekete mélyítéssel. Az arcpirosítód, rúzsod lehet élénk narancsos, fukszia, mályva, bordó, de nagyon jól mutatnak az erdei gyümölcsös színek is!

Forrás: Thinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.