Így építsd be az életedbe a Very Perit, a 2022-es év legdivatosabb színét

év színe 2022 fashion week év színe tippek-tanácsok magazin Pantone Színintézet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Pantone Color Institute minden évben megválasztja a következő év színét, amely a jövő esztendőt dominánsan befolyásolja a trendek terén. 2022-ben egy olyan szín mellett döntöttek a szakértők, amely eddig még csak nem is létezett.

2022-ben egy igazán izgalmas árnyalat lett az év színe, amely a Very Peri fantázianévre hallgat, és egy kékbe oltott vöröses-lilás tónus. Tavaly, azaz 2021-ben a Pantone ugyancsak eltért a hagyományoktól, hiszen a szokásos egy szín helyett kettőt választott, idén 2022-ben pedig több szín összekeveréséből egy teljesen újat alkotott.

Az év színe

Az év színe mindig valamilyen jelentést hordoz, hiszen a kiválasztásakor a szakemberek nem csupán ráböknek egy árnyalatra, hanem hosszasan kutatják és elemzik nemcsak a legfőbb divatvárosok, divatmárkák trendjeit, de a street fashiont, a médiát, a kortárs művészeteket, sőt az adott gazdasági valamint társadalmi jellegzetességeket is. 2022-ben az emberek életére a világjárvány még mindig rá fogja nyomni a bélyegét, így

a Pantone egy olyan színt keresett, amely az új látásmód, a kreativitás és a merész kíváncsiság szimbóluma lehet.

A Very Peri árnyalat a megbízható kékbe belecsempészi a dinamikus, kreatív és vidám vöröses ibolyát, ezzel is kifejezve, hogy ez az időszak az átalakulásról, az átmenetekről szól.

Very Peri - a 2022-es év színe Forrás: Shutterstock

Very Peri a hétköznapokban

S hogy mi, egyszerű halandók miképp is tudjuk az év színét beépíteni a saját életünkbe? Nos, erről gondoskodnak a különféle iparágak, kezdve a divattól, a lakberendezésen át, a kozmetikumokig.

Lakberendezés

Ha épp most szeretnénk kicsit felfrissíteni az otthonunkat, akkor megtehetjük ezt az év divatszínével is. A bátrabbak válaszhatnak egy karakteresebb bútordarabot, például egy kanapét, ám ha ezt túl soknak éreznénk, kezdhetjük pár díszpárnával, lámpával vagy ágyneművel is.

Forrás: Shutterstock

Használati tárgyak

Hisszük vagy sem, még a használati tárgyainkat is beszerezhetjük a legdivatosabb színekben, legyen szó konyhai eszközökről vagy gyerekjátékokról.

Forrás: Shutterstock

Divat

A leginkább azonban a ruhaiparban érhetjük nyomon az év színét, így ha igazán trendik akarunk lenni 2022-ben mindenképpen vegyünk valami lilás-kékes árnyalatú ruhadarabot vagy kiegészítőt.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.