Az év színe a Viva Magenta - így építsd be a hétköznapjaidba!

Forrás: Shutterstock/Kira_Yan -
fashion week év színe Az év színe_2023 magazin tavaszi divat Viva Magenta Pantone Színintézet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Pantone Intézet minden évben megválasztja a következő esztendő színét, amely az eljövendő 365 napban a különféle trendek összes területére rányomja bélyegét. 2022 decemberében a szakértők a Viva Magentát nevezték ki a 2023-as év vezető árnyalatának, amely egyszerre erős, bátor és lüktető.

Az év színének kiválasztását hosszas készülődés előzi meg. A felkért szakemberek elemzik az aktuális divatot, a művészetekben jelenlévő trendeket, a különféle társadalmi, gazdasági történéseket, a világban zajló eseményeket, s mindezeket figyelembe véve határozzák meg, hogy melyik árnyalat testesítené meg leginkább az előttünk álló új évet, amely egyben valamilyen, jövőbe mutató üzenetet is magában hordoz.

A Viva Magenta üzenete

2023-ra a Viva Magentát választották az év színének, amely egy természetben gyökeredző árnyalat, egy új, animált vörös, tele tűzzel, élettel, bátorsággal, életörömmel és optimizmussal.

Így építsd be a Viva Magentát a hétköznapokba

Az év színe mindig nagy hatást gyakorol az elkövetkező időszak divatirányzataira, legyen az ruházat, lakberendezés vagy szépségápolás. Idén sem volt ez másképpen, így mi is bátran beépíthetjük ezt a vibráló árnyalatot a mindennapjainkba.

Rúzs

Egy élénk rúzs biztosan feldobja a napunkat, még akkor is, ha az szürkének és eseménytelennek ígérkezik. A MAC - Lustreglass Lipstick See Sheer tökéletes választás, ha szeretnénk kipróbálni ezt az árnyalatot, amely csodás színt kölcsönöz az ajkaknak, hosszantartó, fényes fedéssel.

LUSTREGLASS LIPSTICK - 9300 Ft Forrás: maccosmetics.hu

Szemhéjfesték

Egy ragyogó és élénk szemhéjfesték igazán csábítóvá varázsolhatja a tekintetünket, akár önmagában használva, akár más színekkel párosítva, mondjuk egy füstös smink elkészítésekor. A BOURJOIS PARIS Little Round Pot Berry Berry Well szemhéjfestéke tökéletes választás lehet mindkét alkalomra.

Bourjois Paris Little Round Pot - 2870 Ft Forrás: parfimo.hu

Körömlakk

Ha úgy éreznénk, hogy túl sok lenne a Viva Magenta az arcunkon, akkor próbáljuk ki a 2023-as év színét a körmeinken. A RIMMEL LONDON 60 Seconds Super Shine körömlakkok közül a Funtime Fuchsia árnyalatánál keresve sem találhatnánk jobbat erre a célra – ráadásul 60 másodperc a száradási ideje, szóval nem csupán szép, de még praktikus is.

Rimmel London gyorsan száradó körömlakk - 1080 Ft Forrás: parfimo.hu

Cipő

Az öltözködés terén is nyugodtan hagyjuk, hogy magával ragadjon minket a Viva Magenta energikus árnyalata. Egy szép magassarkú már önmagában is sokat dobhat az aktuális szettünkön, de ha a Catwalk pink körömcipőjét választjuk, akkor biztosan minden szem ránk szegeződik majd.

Női Körömcipő - 12990 Ft Forrás: deichmann.com

Pulóver

A hűvösebb márciusi napokon jól jöhet még egy meleg pulóver, amelynek színe azonban már a meleg tavaszi délelőttöket idézi. A H&M kötött garbója vibráló és magával ragadó, igazi Viva Magenta árnyalat, tele örömmel és vidámsággal.

Túlméretezett pulóver - 5495 Ft Forrás: 2.hm.com

Kabát

Az igazán bátrak pedig egy valóban markáns ruhadarabot is bevállalhatnak a 2023-as év színével. Ez a térd alá érő, Reserved kabát maga a tavaszi megújulás és a nemesen egyszerű elegancia. Merjünk mi is bátrak lenni és élénk árnyalatokat viselni!

Gyapjútartalmú kabát - 25995 Ft Forrás: reserved.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.