Jennifer Beals egy félresikerült mosással teremtett divatot – 10 érdekesség a 60 éves filmsztárról

fashion week magazin Jennifer Beals Flashdance
Hazugsággal szerezte az első munkáját, hanyagolta Hollywoodot a tanulás kedvéért, nála csövezett Tarantino, és álnéven tart kiállításokat. Ezekről, és sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 60. születésnapját ünneplő hollywoodi sztár, Jennifer Beals kapcsán.

A leghíresebb filmjéből megtudhatod a születési dátumát is

A Jennifer Bealst világsztárrá tevő Flashdance egyik jelenetében a főszereplő lány kitölti a jelentkezési lapot egy tánciskolába, a papírra pedig a színésznő láthatóan a saját születési dátumát, azaz 1963. december 19-et, és a saját szülei keresztnevét írta fel a forgatáson.

Flashdance 1983 Forrás: 7e Art/Paramount Pictures / Photo12 via AFP

A származására több szerepével is utalt

Chicagóban született egy általános iskolai tanár anya és egy bolttulajdonos apa gyermekeként. Anyai oldalról ír-amerikaiak a felmenői, apai ágról afroamerikaiak. Félvér kislányként minden oldalról kicsit kívülállónak érezte magát, és amikor később lehetősége nyílt rá, a szerepei révén is foglalkozott ezzel a kérdéssel, mint például a Kék ördög bűnfilmben és az L. című sorozatban is.

Hazugsággal szerezte az első munkáját

Már 13 évesen 173 centiméter magasra nőtt, ez pedig igazán jól jött a számára akkor, amikor hazudott az életkoráról egy munka miatt. Így 16 évesnek hitte a főnök, és dolgozhatott egész nyáron jégkrémárusként.

Félresikerült mosással teremtett divatot

A Flashdance-ben viselt híres, körbevágott nyakú melegítőfelsője igazi divatot teremtett a nyolcvanas években, pedig egy véletlen révén került bele a filmbe. A színésznő saját melegítője ugyanis annyira összement a mosásban, hogy egy hirtelen ötlettől vezérelve így tette használhatóvá a próbákra, a film jelmeztervezőjének pedig megtetszett a látvány, és egy egész szettet kreált hozzá.

Hanyagolta Hollywoodot a tanulás kedvéért

Alig 20 évesen, egyetemi hallgatóként kapta meg a Flashdance főszerepét, aminek sikere után elhalmozták őt újabb szerepajánlatokkal. Beals azonban inkább visszaült az iskolapadba, és a diplomázásig csak a nyári szünetekben volt hajlandó bármit elvállalni.

Nála csövezett Tarantino

Nagyon közeli és régi barátságot ápol Quentin Tarantinóval. Annyira régit, hogy a rendező még a befutása előtt sokszor nála csövezett a kanapén. Ehhez képest meglepő, hogy ők ketten aztán csak a Négy szoba című szkeccsfilm egy-két röpke jelenete erejéig dolgoztak csak együtt.

42 évesen lett anya

Az említett Négy szoba egyik epizódját az az Alexandre Rockwell rendezte, aki akkoriban (1986 és 1996 között) Beals férje volt. A második házasságát Ken Dixon kanadai vállalkozóval kötötte 1998-ban, és a máig tartó frigyből egy kislány is született 2005-ben.

Jennifer Beals és Ken Dixon Forrás: FilmMagic/2016 Michael Tran/Michael Tran

A táncra és a harcra esküszik

Noha a Flashdance táncjeleneteinek nagy részében dublőrök helyettesítették, de Beals azért otthonosan mozog ezen a téren, főként a salsát, a balettot és a hastáncot kedveli. Sportból a triatlont műveli a legszívesebben, és a harcművészetekkel is közeli barátságot ápol, képzett kung-fuból és a kickboxból is.

Álnéven tart kiállításokat

A fotózás a hobbija, de nem akarja, hogy a színészi hírneve miatt nézzék meg a képeit, ezért a férjezett nevével, Jennifer Dixonként rendezi meg a kiállításait.

Felélesztette a leghíresebb tévés karakterét

A Flashdance mellett a legismertebb szerepét Bette Porter karaktere jelentette, akit az L. című sorozat hat évadjában játszott el a 2000-es évek elején. A közelmúltban pedig visszatért hozzá, sőt immár producerként is segítette a felélesztését a The L World: Generation Q című utódsorozatban, ami 2019 óta futott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.