Milyen gyakran kell kimosni a farmert?

egyenes szárú farmer, kapszulagardrób, kék farmer, farmer nadrág, divatos lány, boldog lány
Shutterstock -
praktika farmer mosás
A farmerek mosásával kapcsolatban számos mítosz kering. Olvastunk már olyat, hogy egyáltalán nem kell kimosni, de hallottuk azt is, hogy a hűtőszekrénybe kell tenni a mosógép helyett. De mi az igazság? Mennyi ideig viselhetünk egy farmert, mielőtt kimosnánk?

A legtöbb ruhadarabot viselés után naponta cseréljük, ilyenek a fehérneműk, a trikók, zoknik, a pólók, és minden, amibe beleizzadhatunk. De milyen gyakran kell cserélni a farmert?

A farmereket pamutból készült farmerszövetből varrják, amit különleges szövése tesz nagyon strapabíróvá. Mivel a farmeranyag mosás közben jobban használódik, mint viseléskor, szerettük volna tudni, milyen gyakran tehetjük a mosógépbe.

Tudtad? Ha farmert viselsz, ártasz a Földnek!

Kutatásaink szerint a farmert elegendő hetente egyszer kimosni, kivéve, ha extrém módon koszolódott, vagy kellemetlen a szaga. Ilyen esetben természetesen azonnal mehet a mosógépbe. De ahogy említettük, több helyen olvastuk, hogy a farmernak egyáltalán nincs szüksége mosásra. Ezt azonban nem tartjuk higiénikusnak, hiszen a nadrág belsejében összegyűlnek a bőrpelyhek, a szövetszálak pedig fokozatosan magukba szívják a zsírt és az izzadságot.

A farmer mosására természetesen nincs örökérvényű szabály, mindenki akkor tiszthatja, amikor jól esik. Vannak, akik ragaszkodnak ahhoz, hogy minden viselés után tisztítják, ám azt érdemes szem előtt tartani, hogy minden mosás megviseli a ruhadarabot. A sok mosástól az anyag elhasználódik, a színek pedig fakulnak.

Tipp: Hosszabb ideig megőrizheted a farmerod minőségét, ha nem teszed szárítógépbe. A farmerszövet nem szereti a nagy meleget, magas hőmérsékleten összemehet, éppen ezért elég 40 fokon mosni, de legjobb, ha csak 30 fokra állítjuk a mosogépet.

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.