Pipacs mindenhol: viseld a mintát magadon is!

Beautiful,Girl,In,Red,Poppy,Field,At,Sunset.,Beuaty,Makeup.
Shutterstock - Beauty Style
motívumok virág
A divat világa folyamatosan változik, de vannak minták és motívumok, amelyek időről időre visszatérnek, hogy újra és újra elbűvöljék a közönséget. Ilyen motívum a pipacs is, amely az elmúlt években egyre népszerűbbé vált a divattervezők körében. Ez a trend valóban mindig virágzik?

A pipacs mintázatú ruhadarabok és kiegészítők nem csupán szépségükkel, hanem jelentésükkel is hódítanak. Nézzük meg közelebbről, miért olyan különlegesek ezek a darabok, és hogyan illeszthetők be a mindennapi ruhatárunkba.  

pipacs
Pipacs, mint a természet ereje 
Forrás: Thinkstock

Pipacs, mint a természet ereje 

A pipacs, mint virág, több szimbolikus jelentéssel is bír. A virág elsősorban a gabonaföldek kísérő gyomnövénye. Gyakran társítják az emlékezéssel és a békével. Ezen kívül a pipacs a természet erejét, a növekvő erőt és az élet körforgását is jelképezi. Ezek a jelentések különleges mélységet adnak a pipacs mintázatú ruhadaraboknak, így viselőik is hordozzák ezeket az üzeneteket.  

Pipacs a ruhán? Naná! 

A pipacs mintázatú ruhadarabok sokféle stílusban elérhetők, legyen szó elegáns estélyiről vagy hétköznapi viseletről. A legnépszerűbb darabok közé tartoznak:  

Ruhák 

A pipacs mintázatú ruhák minden alkalomra tökéletesek. Egy könnyed nyári ruha pipacs mintával vidám és friss megjelenést kölcsönöz, míg egy sötétebb alapon lévő pipacsokkal díszített estélyi eleganciát sugároz.  

Girl,In,A,Summer,Dress,And,Straw,Hat,Dancing,On
A pipacs mintázatú ruhák minden alkalomra tökéletesek
Forrás:  Sundraw Photography/Shutterstock

Blúzok és ingek 

Egy pipacs mintás blúz tökéletes választás lehet irodai viseletnek is, ha megfelelően kombináljuk egy visszafogott szoknyával vagy nadrággal.  

Girl,Is,Posing,In,Embroidered,Ethnic,Shirt,With,Red,Necklace
Forrás: Shutterstock

Szoknyák és nadrágok 

Ha valaki nem szeretne teljes ruhadarabot pipacs mintával, választhat egy pipacsos szoknyát vagy nadrágot, amit egyszínű felsővel kombinálhat. 

Kiegészítők 

A pipacs mintázatú kiegészítők, mint például sálak, táskák vagy cipők, szintén remek módjai annak, hogy beillesszük ezt a motívumot a ruhatárunkba anélkül, hogy túlzásba vinnénk.  

Ezeket vedd figyelembe! 

A pipacs mintázatú darabok viselésekor érdemes figyelni néhány alapelvre 

Egyensúly 

A pipacs mintázat általában élénk és feltűnő, ezért érdemes egyszínű, egyszerű darabokkal kombinálni. Egy pipacs mintás ruha mellé például választhatunk semleges színű kiegészítőket 

Alkalom 

Pipacs mintázatú darabok viselhetők minden alkalomra, de figyeljünk arra, hogy az adott eseményhez illően válasszuk ki őket. Egy pipacsos nyári ruha tökéletes piknikhez, de egy elegánsabb darabot válasszunk hivatalos eseményekre.  

Színek kombinálása 

A pipacsok általában pirosak, ezért jól mutatnak fekete, fehér, kék vagy zöld darabokkal. Bátran kísérletezzünk, de tartsuk szem előtt a színharmóniát.  

A pipacs mintázatú outfitek nemcsak divatosak, hanem mélyebb jelentést is hordoznak. Ezek a darabok remekül kiegészítik a ruhatárunkat, legyen szó akár mindennapi viseletről, akár különleges alkalmakról. 

A pipacs mintázat szépsége és szimbolikája garantáltan magára vonzza a figyelmet és egy kis természetes bájt csempész a megjelenésünkbe. Viseljük őket bátran és büszkén, és hagyjuk, hogy a pipacsok szépsége ragyogjon ránk is. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.