fashion week Carrie Bradshaw
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindannyian tudjuk, hogy a Szex és New York című sorozat főhősnője - és a sorozat önmagában - igencsak megosztja a közönséget: akadnak olyanok, akik hadakoznak a sorozat sikerével, ellentáborként pedig nők milliónyi azonosulnak Carrie, Miranda, Charlotte vagy Samantha karakterével. Tagadhatatlan, hogy a produkció több ízben is tabukat dönget, leginkább szókimondó stílusa és a végtelenül színes, bátor és kreatív styling miatt. Most ez utóbbi nyomába eredünk, méghozzá Carrie gardróbján keresztül.
Brutális cipők Hollywoodbólhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20101028-brutalis-cipok-hollywoodbol.htmlStílustippek neked! - Gabrielle Solistólhttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20101028-stilustippek-neked-gabrielle-solistol.htmlStílusikonok divattippjei - A 30-as évek eleganciájahttp://www.life.hu/legytrendi/divathirek/20101028-stilusikonok-divattippjei-a-30as-evek-eleganciaja.html

Túlzás lenne a divat egyik nagy forradalmárának nevezni a sorozatot, az viszont tény, hogy Patricia Field kicsit sem játszott biztonsági játékot, mikor elvállata a karakterek öltöztetését. Segítségével olyan bebetonozott és bugyuta tabuk dőltek meg, mint a cipő és a táska kötelezően azonos színe vagy a démonizált melltartó, ami Carrie esetében sokkal inkább ruhadarab, mintsem rejtegetni való fehérnemű. Ezek miatt szerettük és szeretjük máig a sorozatot, hiszen Carrie stílusa kiváló inspiráció, jóllehet a sorozat hat éve befejeződött, mégis időtállóbb, mint azt gondoltuk volna. Lássuk, hogyan azonosulhatunk a divatmániás újságírónő stílusával.

Felesleges túl komolyan venni az öltözködést, így ha épp "pirosat viselnénk rózsaszínnel" hangulatunk van, nyugodtan húzzunk magunkra látszólag össze nem illő darabokat. Carrie összeállításainak többsége első blikkre kicsit sem tűnik átgondoltnak, és ez nem lehet véletlen: a karakter stílusa az eltúlzott kontrasztokról szól. Gondolhatnánk, hogy a Carrie-láz csak a média műve, hiszen még egy kislány is képes kusza összeállításokat magára aggatni anyu szekrényéből, de ha jobban megnézzük a párosításokat, kiderül, hogy minden szett a tökéletes balanszról szól. A rejtély kulcsát ezennel megtaláltuk, de a tökéletesség receptjét sajnos nem nyújthatjuk át, hiszen a hektikusság és a haute couture közti egyensúly megtalálása személy- és stílusfüggő. Néhány tanácsot azért adunk a kívánt végeredmény eléréséhez.


Farmer: Levi's; póló: Reserved; öv: Promod; blézer, hajcsatok: Stradivarius; melltartó, nyaklánc: H&M; táska: Orsay; gyűrű: Mango; csizma: Next


Kiegészítőinket és ruhadarabjainkat párosítsuk ellentétesen: szofitikált magas sarkúhoz húzzunk koptatott boyfriend jeanst és nyomott mintás pólót. Ez a kontraszt persze a ruhadarabok közt is megmarad, főként akkor, ha van bátorságunk ellentmondásokba keveredni: fodros, romantikus hosszú ruhánkat viseljük bőrdzsekivel és motoros csizmával. Mi a helyzet az ékszerekkel? Ezekkel is árnyalhatjuk a különbségeket, de akár le is mondhatunk a viselésükről, kiváltképp akkor, ha feltűnő ruhadarabokat viselünk. Még mielőtt bárki azt gondolná, hogy az ilyesfajta bohém megjelenéssel kicsit sem könnyű azonosulni, eláruljuk, hogy az öltözékek így vagy úgy, de mindig a kellő egyensúlyról szólnak: hol elveszünk, hol hozzárakunk, lényeg, hogy az összeállítás drasztikusan egyik irányba se húzzon. A technika tanulható, bár nem árt, ha Szex és New York-rajongók vagyunk, hiszen így minden epizód egy újabb izgalmas megoldást tartogathat, de persze magunktól is kísérletezhetünk.


Bőrdzseki: Stradivarius; sapka, leggings: Pimkie; ruha: H&M; táska: Mango; csizma: Humanic; Nyaklánc: Promod



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.